Απάντηση του δημάρχου Ηγουμενίτσας στο Σύλλογο Ατόμων με Σκλήρυνση κατά πλάκας

 Απάντηση του δημάρχου Ηγουμενίτσας στο Σύλλογο Ατόμων με Σκλήρυνση κατά πλάκας 



Σε απάντηση του καθόλα δίκαιου αιτήματός σας, σας κάνουμε γνωστό, ότι η βελτίωση των συνθηκών ζωής και της προσβασιμότητας για τα άτομα με αναπηρία βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής του Δήμου Ηγουμενίτσας, με στόχο τη βελτίωση κάθε πτυχής της καθημερινής τους ζωής. 

• Με ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι στα ΑμεΑ και συνεχείς παρεμβάσεις, αποκαθιστούμε την ελεύθερη κίνηση των ατόμων με αναπηρία σε δημόσιους χώρους, τόσο στην πόλη,όσο και σε όλα κοινοτικά μας διαμερίσματα, 

• Σχεδιάζουμε έναν Δήμο βιώσιμο και προσβάσιμο για όλους. Προς αυτήν τηνκατεύθυνση, εντάσσουμε σε χρηματοδοτικά προγράμματα και υλοποιούμε, έργα περιβαλλοντικής αναβάθμισης και αστικής ανάπλασης, ώστε να διασφαλίσουμε την ανεμπόδιστη κίνηση όλων των πολιτών. 

•Προχωρήσαμε στην κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση μαθητών με κινητικά προβλήματα σε σχολικές μονάδες του Δήμου Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ». Το έργο αφορά σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με στόχο να γίνουν φιλικά και προσβάσιμα σε όλους. Η είσοδος από τις ράμπες θα πραγματοποιείται με τη μέγιστη δυνατή άνεση και ασφάλεια, ενώ οι χώροι υγιεινής θα επιτρέπουν στα ΑμεΑ την εύκολη χρήση τους. 

•Αξιοποιώντας τις προσκλήσεις των χρηματοδοτικών εργαλείων ολοκληρώσαμε με επιτυχία την τοποθέτηση υποδομών για την ισότιμη πρόσβαση ατόμων με κινητικές δυσκολίες στις τέσσερις πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου Ηγουμενίτσας: Καραβοστάσι, Αγία Παρασκευή, Μέγα Άμμος και Πλαταριά, προάγοντας την αναπτυξιακή δυναμική του παραλιακού μετώπου της περιοχής με όρους βιωσιμότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης. •Ανακατασκευάζουμε πεζοδρόμια και ακατάλληλες ράμπες, σύμφωνα με τις προδιαγραφές διασφάλισης συνθηκών κίνησης ΑμεΑ. 

•Μεριμνούμε για τη βαφή και διαγράμμιση των υφιστάμενων δημοτικών χώρων στάθμευσης ΑμεΑ.

•Δημιουργήσαμε ψηφιακές υποδομές για την ευκολότερη πρόσβαση ΑμεΑ στις υπηρεσίες του Δήμου.

•Μέσω της Διεύθυνσης Πρόνοιας, των Προνοιακών του Δομών και ειδικότερα του Κέντρου Κοινότητας, παρέχουμε στα ΑμεΑ, τις οικογένειές τους αλλά και όσους βρίσκονται στο άμεσο περιβάλλον τους υποστήριξη και συμβουλευτικές υπηρεσίες

πληροφόρησης για τα επιδόματα που δικαιούνται και γενικότερα για τα δικαιώματά τους. Και δεν σταματάμε εδώ, έχουμε ακόμη να κάνουμε πολλά. Με όραμά μας ένα Δήμο ανθρώπινο, προσβάσιμο και φιλικό προς όλους τους πολίτες, θα συνεχίσουμε κάθε παρέμβαση στήριξης της διαφορετικότητας και άρσης των κοινωνικών ανισοτήτων, ευελπιστώντας στη στήριξη και τον σεβασμό των ίδιων των συμπολιτών, ώστε οι προσπάθειές μας να ευοδωθούν στο μέγιστο βαθμό.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας

Ιωάννης Λώλος

Απάντηση του δημάρχου Ηγουμενίτσας στο Σύλλογο Ατόμων με Σκλήρυνση κατά πλάκας  Απάντηση του δημάρχου Ηγουμενίτσας στο Σύλλογο Ατόμων με Σκλήρυνση κατά πλάκας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 03, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.