Ολοκλήρωση 2ης ομιλίας της Διαδικτυακής Δράσης Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για την Κατάθλιψη από το ΚΕΠ Υγείας Δ. Ηγουμενίτσας

Ολοκλήρωση 2ης ομιλίας της Διαδικτυακής Δράσης Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για την Κατάθλιψη από το ΚΕΠ Υγείας Δ. Ηγουμενίτσας



Ολοκληρώθηκε η 2η από τις τρεις συνολικά ομιλίες, της Διαδικτυακής Δράσης Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για την Κατάθλιψη που διοργάνωσε το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), σε συνεργασία με το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας, την Τρίτη 23 Μαρτίου 2021 και είχε ως θέμα : «Κατάθλιψη εν μέσω Covid 19: Επιπτώσεις στις διαπροσωπικές σχέσεις (προσωπικές, επαγγελματικές), στην οργανική υγεία και οικονομικές συνέπειες. Ζώντας με την κατάθλιψη - Μορφές θεραπείας – Συμπτώματα εφόσον έχουμε νοσήσει από Covid-19»

O Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε ότι «Η εποχή της Πανδημίας που βιώνουμε έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στην αύξηση των ανθρώπων που πάσχουν από την σύγχρονη αυτή διαταραχή. Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση είναι πολύ σημαντική, προκειμένου να ενθαρρύνει τους ανθρώπους που πάσχουν να αναγνωρίσουν το πρόβλημα και να αναζητήσουν εγκαίρως αποτελεσματική θεραπεία. Τα ΚΕΠ Υγείας αποτελούν σημαντικό εργαλείο βοηθείας για όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη, με σκοπό τον προσυμπτωματικό έλεγχο και την διατήρηση της ποιότητας ζωής των δημοτών.»

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας και Αντιπρόεδρος Β’ του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Ιωάννης Λώλος δήλωσε «Συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον η συμμετοχή των πολιτών μέσω του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας στη δράση Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για την Κατάθλιψη που διοργανώνει το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, γεγονός που αποδεικνύει ότι σήμερα, την εποχή του κορωνοϊού, οι άνθρωποι που πάσχουν από κατάθλιψη, έχουν αυξηθεί σημαντικά.»

Η Γενική Διευθύντρια του ΕΔΔΥΠΠΥ κα. Μαρία Αϊδίνη, η οποία χαιρέτησε τη δράση, τόνισε ότι: «Το Δίκτυο αποσκοπεί να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τα προγράμματα πρόληψης και προαγωγής υγείας εν μέσω πανδημίας, δημιουργώντας διαδικτυακές εκδηλώσεις για την διαρκή δυνατότητα ευαισθητοποίησης των πολιτών».

Η δράση, που τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 30 Μαρτίου με την 3η ομιλία και θέμα: «Κατάθλιψη – υποστήριξη των φροντιστών»

Σας καλούμε να παρακολουθήσετε την ομιλία μέσω της πλατφόρμας Ζoom και να θέσετε τις ερωτήσεις σας στην ομιλήτρια, κα Σμαράγδα Χρηστάκη, Ψυχολόγο.

Σύνδεσμος παρακολούθησης: https://zoom.us/j/94041923754

Μετά το πέρας της ομιλίας θα ακολουθήσει συζήτηση και παραπομπή για αυτοεξέταση με το Τεστ της κατάθλιψης κατά Zung.

Σας υπενθυμίζουμε ότι για να ενημερώνεστε για τις προληπτικές εξετάσεις που ταιριάζουν στην ηλικία και το φύλο σας και για την επανεξέταση τους, καθώς και για να έχετε πρόσβαση στην προληπτική εξέταση κατά της κατάθλιψης (την κλίμακα αυτοαξιολόγησης κατά Zung), μπορείτε να κάνετε εγγραφή στο Λογισμικό των ΚΕΠ Υγείας μέσα από το site www.kepygeias.org και να δημιουργήσετε το δικό σας προφίλ.
Ολοκλήρωση 2ης ομιλίας της Διαδικτυακής Δράσης Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για την Κατάθλιψη από το ΚΕΠ Υγείας Δ. Ηγουμενίτσας Ολοκλήρωση 2ης ομιλίας της Διαδικτυακής Δράσης Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για την Κατάθλιψη από το ΚΕΠ Υγείας Δ. Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 26, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.