https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τον Φεβρουάριο του 2022 εργασίες για φυσικό αέριο στην Ήπειρο

Τον Φεβρουάριο του 2022 εργασίες για φυσικό αέριο στην ΉπειροΤον Φεβρουάριο του 2022, σε λιγότερο από ένα χρόνο δηλαδή αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανάπτυξη δικτύων φυσικού αερίου στην Ήπειρο.

Αυτό προκύπτει από το αναπτυξιακό πρόγραμμα ύψους 272,5 εκατ. ευρώ στην πενταετία 2021-2025 της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) που εγκρίθηκε από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Οι επενδύσεις αφορούν την ανάπτυξη δικτύων διανομής φυσικού αερίου σε Στερεά Ελλάδα, Κεντρική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, Δυτική Ελλάδα, Δυτική Μακεδονία και Ήπειρο όπου προβλέπεται ότι θα τροφοδοτηθούν πάνω από 68.000 νέοι καταναλωτές φυσικού αερίου, οικιακοί και επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με την απόφαση της ΡΑΕ προβλέπεται η τροφοδοσία 34 πόλεων στις εν λόγω Περιφέρειες, ενώ η έναρξη των εργασιών ξεκινά από αυτόν τον μήνα.

Συγκεκριμένα το Μάρτιο 2021 ξεκινούν – σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα – οι εργασίες σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Δράμα και Ξάνθη και ακολουθούν:

-Μάιο του 2021 Λαμία, Χαλκίδα, Θήβα, Κατερίνη, Κιλκίς και Σέρρες

-Ιούλιο 2021 Λιβαδειά, ‘Αμφισσα, Καρπενήσι, Βέροια, Γιαννίτση, Αλεξάνδρεια, Ορεστιάδα, Καβάλα.

-Σεπτέμβριο 20201 Πάτρα, Αγρίνιο και Πύργος.

-Οκτώβριο 2021 Καστοριά και ‘Αργος Ορεστικό

-Φεβρουάριο 2022 Γρεβενά, Μανιακοί, Δρέπανο, Φλώρινα, Μαυροδένδρι, Κρόκος, Περδίκκα, Ιωάννινα, ‘Αρτας, Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα.

Ο σχεδιασμός για την Ήπειρο όπως αποτυπώνεται στο ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε


Όπως έχει γίνει γνωστό ο ΔΕΣΦΑ συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη των υποδομών φυσικού αερίου στην περιοχή της Ηπείρου μέσω των έργων μικρής κλίμακας υγροποιημένου φυσικού αερίου (Small Scale LNG).

Συγκεκριμένα, ο ΔΕΣΦΑ προωθεί τη λύση της μεταφοράς αερίου μέσω φορτηγίδων μεταφοράς, τροφοδοσίας και διανομής υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG truck loading), που αναμένεται να ενταχθεί στο σύστημα στα τέλη του 2021, προωθώντας την έλευση του φυσικού αερίου σε κάθε περιοχή της χώρας και παρέχοντας στους πολίτες την επιλογή για την πρόσβαση σε διαφορετικές μορφές ενέργειας.
Τον Φεβρουάριο του 2022 εργασίες για φυσικό αέριο στην Ήπειρο Τον Φεβρουάριο του 2022 εργασίες για φυσικό αέριο στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 10, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.