21 δείγματα με στελέχη Μεγάλης Βρετανίας, δύο με Νοτίου Αφρικής

21 δείγματα με στελέχη Μεγάλης Βρετανίας, δύο με Νοτίου Αφρικής



Ένας από τους τέσσερις συνολικά νομούς της χώρας όπου έχουν εντοπιστεί στελέχη με την μετάλλαξη της Νοτίου Αφρικής είναι ο Νομός Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ συνολικά έχουν ταυτοποιηθεί 55 θετικά δείγματα με την παρουσία της συγκεκριμένης μετάλλαξης.

Είναι όλα εγχώρια και τα 47 προέρχονται από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, τα πέντε από την Αττική, ένα από την Κρήτη και δύο από την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.

Επίσης έχουν ταυτοποιηθεί 2.476 δείγματα με μετάλλαξη Μεγάλης Βρετανίας. Ο αριθμός αυτός αφορά από την έναρξη της διαδικασίας γονιδιωματικής ανάλυσης και μέχρι τώρα.

Σύμφωνα με την κατανομή, δύο δείγματα με μεταλλαγμένα στελέχη Μεγάλης Βρετανίας έχουν επιβεβαιωθεί στο Νομό Άρτας, τρία στο Νομό Θεσπρωτίας, 11 στο Νομό Ιωαννίνων και πέντε στο Νομό Πρέβεζας.

Επίσης έχουν επιβεβαιωθεί μεταλλάξεις Μεγάλης Βρετανίας σε τέσσερα δείγματα που είχαν σταλεί από το Νομό Ιωαννίνων και αφορούν σε ασθενείς που είχαν διακομισθεί από την Αλβανία.

Οι μεταλλάξεις του ιού θεωρούνται από τους επιστήμονες ως ένας από τους παράγοντες της μεγάλης διασποράς που δεν βοηθά και στην αποκλιμάκωση.
21 δείγματα με στελέχη Μεγάλης Βρετανίας, δύο με Νοτίου Αφρικής 21 δείγματα με στελέχη Μεγάλης Βρετανίας, δύο με Νοτίου Αφρικής Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 18, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.