Ηγουμενίτσα: Ανάθεσαν σε πολιτεύτρια της ΝΔ και δημόσια υπάλληλο έργο αξίας 3.500€

Ηγουμενίτσα: Ανάθεσαν σε πολιτεύτρια της ΝΔ και δημόσια υπάλληλο έργο αξίας 3.500€


Συνεχίζουν να προκαλούν την κοινή αίσθηση οι διοικούντες στον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας.

Και εάν κρίνουμε από τα τηλεφωνήματα που δεχόμαστε, έχουν εξοργίσει τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας.
Των απλών ψηφοφόρων, το τονίζουμε.

Τελευταίο παράδειγμα, η απόφαση του διευθύνοντα συμβούλου της ΟΛΗΓ Α.Ε. κ. Πορφύρη στις 16 Μαρτίου 2021, με την οποία υπογράφθηκε η ανάθεση της υπηρεσίας "εκπόνησης τεχνικού φακέλου αδειοδότησης πλωτής εξέδρας, έλεγχο προδιαγραφών και σύνταξη αναλυτικής τεχνικής µελέτης από διπλωµατούχο Μηχανολόγο Μηχανικό, στην Σ.Ε. έναντι του ποσού των 2.800,00€ (3.472€ με το Φ.Π.Α.)".

Η παραπάνω ανάθεση δεν θα προκαλούσε αντιδράσεις, εάν το άτομο στο οποίο γίνεται, δεν ήταν πολιτεύτρια της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 2015.

Και δεν είναι το μόνο μεμπτό.

Η συγκεκριμένη μηχανικός, είναι δημόσια υπάλληλος της Περιφέρειας Ηπείρου.
Μάλιστα, το διάστημα αυτό, βρίσκεται σε εκπαιδευτική άδεια μετά αποδοχών.

Και προκύπτει μια σειρά από ερωτήματα, τα περισσότερα από αυτά ρητορικά.
Όπως, πόσο ηθικό είναι, η διορισμένη διοίκηση της ΟΛΗΓ, από τη δεξιά κυβέρνηση, να δίνει απευθείας ανάθεση σε μια πολιτεύτρια του κόμματος.
Δεν υπάρχουν άνεργοι διπλωματούχοι μηχανικοί ώστε να μπορέσουν να διεκδικήσουν κι αυτοί ένα μεροκάματο;
Τι χρειάζεται ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας μια πλωτή εξέδρα; Ποιά θα είναι η χρήση της και που θα τοποθετηθεί;
Ή το πόσο ηθικό και πόσο νόμιμο είναι να αναλαμβάνει έργο, ένας δημόσιος υπάλληλος, το διάστημα μάλιστα που έχει ζητήσει και έχει λάβει από την υπηρεσία της εκπαιδευτική άδεια μετά αποδοχών.
Στο τελευταίο θα πρέπει να απαντήσει ο πολιτικός της προϊστάμενος και Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κ. Πιτούλης.

Πάντως το άρθρο 31 του Υπαλληλικού Κώδικα (Ν.3528/2007) υπό το Κεφάλαιο Περιορισμοί των Υπαλλήλων προβλέπει ότι:  
1. Μετά από άδεια ο υπάλληλος μπορεί να ασκεί ιδιωτικό έργο ή εργασία με αμοιβή, εφόσον συμβιβάζεται με τα καθήκοντα της θέσης του και δεν παρεμποδίζει την ομαλή εκτέλεση της υπηρεσίας του.  
2. Η άδεια χορηγείται για συγκεκριμένο έργο ή εργασία μετά από σύμφωνη αιτιολογημένη γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου και μπορεί να ανακαλείται με τον ίδιο τρόπο. Η άδεια στους υπαλλήλους του Δημοσίου χορηγείται από τον οικείο υπουργό και στους υπαλλήλους των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου από το ανώτατο μονομελές όργανο διοίκησης και αν δεν υπάρχει τέτοιο όργανο, από τον πρόεδρο του συλλογικού οργάνου διοίκησης.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως όλα τα παραπάνω έχουν ακολουθηθεί και έχουν ληφθεί όλες οι απαραίτητες άδειες που προβλέπονται από τη νομοθεσία.

Το ηθικό κομμάτι, ας απασχολήσει τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας που για ακόμα μία φορά, αντιλαμβάνονται το κόμμα τους, να έχει γίνει τσιφλίκι συγκεκριμένων ΟΛΗΓαρχών.
Ηγουμενίτσα: Ανάθεσαν σε πολιτεύτρια της ΝΔ και δημόσια υπάλληλο έργο αξίας 3.500€ Ηγουμενίτσα: Ανάθεσαν σε πολιτεύτρια της ΝΔ και δημόσια υπάλληλο έργο αξίας 3.500€ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 25, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.