Επιμένει ο ΟΛΗΓ να μεταφέρει τα αδρανή μέσα στην πόλη - Ερώτηση στη βουλή για το θέμα

Επιμένει ο ΟΛΗΓ να μεταφέρει τα αδρανή μέσα στην πόλη - Ερώτηση στη βουλή για το θέμα



Επιμένει ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας (Ο.Λ.ΗΓ.) να επιτρέψει τη φόρτωση αδρανών υλικών σε πλοία, σε θέση εντός του λιμανιού, μέσα στον αστικό ιστό της πόλης της Ηγουμενίτσας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του thespro.gr, το θέμα πρόκειται να έρθει προς απόφαση στο ΔΣ της ΟΛΗΓ, εντός της εβδομάδας που διανύουμε.
Υπενθυμίζουμε πως ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΗΓ κ. Πορφύρης, απατώντας προς τη βουλή των Ελλήνων, ανέφερε πως "εξετάζεται και η λύση του χαρακτηρισμού κατ' εξαίρεση της προβλήτας 3 ως χώρος φορτοεκφόρτωσης αδρανών υλικών, που βρίσκεται εντός του Λιμένα Εξωτερικού και εκτός του αστικού ιστού, για ένα έτος και για τους μήνες Οκτώβριο έως Μάρτιο".

Η απόφαση αυτή της διοίκησης της ΟΛΗΓ, έχει προκαλέσει την αντίδραση της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων και Επιχειρήσεων Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού Ηπείρου, ενώ σχετική ερώτηση στη βουλή, έχει κατατεθεί από βουλευτή της Ελληνικής Λύσης κ. Κωνσταντίνο Χήτα.


Θεσσαλονίκη, 10/02/2021
ΕΡΩΤΗΣΗ
Του:Κωνσταντίνου Χήτα, Βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣ:Τον κ. Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

ΘΕΜΑ: «Αντίδραση του τουριστικού κλάδου Θεσπρωτίας στην προοπτική φόρτωσης αδρανών υλικών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με ανησυχίες κατοίκων της Ηγουμενίτσας και σύμφωνα με τοπικό δημοσίευμα στο διαδίκτυο, της 3ης Φεβρουαρίου 2021, η Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων και Επιχειρήσεων Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού Ηπείρου: «Ο Ξένιος Ζευς», σε επιστολή της, ανησυχεί ότι, επίκειται λήψη απόφασης από τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας («Ο.Λ.ΗΓ.»), προκειμένου να επιτραπεί η φόρτωση αδρανών υλικών σε πλοία εντός του Λιμένος της πόλης της Ηγουμενίτσας. Επιπρόσθετα, εκθέτει τις αρνητικές συνέπειες που θα επιφέρει μια τέτοια δραστηριότητα στην πόλη της Ηγουμενίτσας, όπως είναι, οι έντονοι θόρυβοι, η σκόνη που προξενεί η εν λόγω δραστηριότητα, η διατάραξη της οικιακής γαλήνης, η επιβάρυνση της υγείας των πολιτών και η διόγκωση του κυκλοφοριακού προβλήματος στην πόλη.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:
Προτίθεσθε, πράγματι, εγκαταστάσεις του «Ο.Λ.ΗΓ.» να τις μετατρέψετε σε χώρους φόρτωσης αδρανών υλικών; Αν ναι, θα διερευνήσετε την προοπτική της μεταφοράς αυτής της δραστηριότητας σε χώρους μακριά από τον αστικό ιστό της Ηγουμενίτσας, ώστε να μην επιβαρυνθεί με τα ανωτέρω αναφερόμενα προβλήματα η πόλη;

Ο ερωτών Βουλευτής
ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Επιμένει ο ΟΛΗΓ να μεταφέρει τα αδρανή μέσα στην πόλη - Ερώτηση στη βουλή για το θέμα Επιμένει ο ΟΛΗΓ να μεταφέρει τα αδρανή μέσα στην πόλη - Ερώτηση στη βουλή για το θέμα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 03, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.