Νέα δείγματα με μετάλλαξη Μεγάλης Βρετανίας στην Ήπειρο

Νέα δείγματα με μετάλλαξη Μεγάλης Βρετανίας στην Ήπειρο



Η βρετανική μετάλλαξη είναι αυτή που κυριαρχεί στη χώρα και εξαίρεση δεν αποτελεί η Ήπειρος.

Δείγματα που είχαν σταλεί από την περιοχή αναλύθηκαν και τα αποτελέσματα περιλαμβάνονται στην έκθεση του ΕΟΔΥ που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Από την γονιδιωματική ανάλυση που έγινε στην Ήπειρο επιβεβαιώθηκαν έξι νέα δείγματα με στελέχη της Βρετανικής μετάλλαξης. Πρόκειται για δύο στο Νομό Άρτας, δύο στο Νομό Θεσπρωτίας και δύο στο Νομό Ιωαννίνων.

Το προηγούμενο διάστημα είχαν επιβεβαιωθεί 21 στελέχη Μεγάλης Βρετανίας.

Έτσι ο συνολικός αριθμός των μεταλλαγμένων είναι τέσσερα για το Νομό Άρτας, πέντε για το Νομό Θεσπρωτίας, 13 για το Νομό Ιωαννίνων και πέντε για το Νομό Πρέβεζας.

Επίσης έχουν επιβεβαιωθεί τέσσερα δείγματα με στελέχη μετάλλαξης Μεγάλης Βρετανίας σε δείγματα που είχαν σταλεί από το Νομό Ιωαννίνων και αφορούν στις πύλες εισόδου –στην προκειμένη περίπτωση την Κακαβιά- και ένα στο Νομό Πρέβεζας που προέρχεται επίσης από πύλη εισόδου χωρίς να προσδιορίζεται.

Από τον έλεγχο των 475 δειγμάτων, που περιλαμβάνει η σημερινή έκθεση του ΕΟΔΥ, αναδείχθηκαν συνολικά 423 κρούσματα με μετάλλαξη της Μεγάλης Βρετανίας στη χώρα. Συνολικά έχουν ταυτοποιηθεί 2.898 θετικά στην παρουσία μετάλλαξης Μεγάλης Βρετανίας.

Στη χώρα έχουν επιβεβαιωθεί επίσης 56 στελέχη με μετάλλαξη Νοτίου Αφρικής εκ των οποίων τα δύο προέρχονται από το Νομό Ιωαννίνων.
Νέα δείγματα με μετάλλαξη Μεγάλης Βρετανίας στην Ήπειρο Νέα δείγματα με μετάλλαξη Μεγάλης Βρετανίας στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 26, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.