https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρατείνεται το σχολικό έτος

Παρατείνεται το σχολικό έτοςΓια δύο εβδομάδες, μέχρι το τέλος Ιουνίου, πρόκειται να παραταθεί το σχολικό έτος, όπως προανήγγειλε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα ληφθούν υπόψη οι εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων, ενώ θα δοθεί προτεραιότητα στο άνοιγμα των λυκείων. Η ίδια αποκάλυψε ότι μόλις το 30% των εκπαιδευτικών έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να εμβολιαστούν εθελοντικά με τις δόσεις που περισσεύουν από τον προγραμματισμένο εμβολιασμό.

H υφυπουργός Ζέττα Μακρή υποστήριξε πως, όπως έχουν τα πράγματα, στο άνοιγμα των σχολείων έχουν προτεραιότητα γυμνάσια και λύκεια -ιδιαίτερα τα λύκεια λόγω των επερχόμενων εξετάσεων-, κυρίως εξαιτίας του γεγονότος πως πρόκειται για τις βαθμίδες που έχουν κάνει τη λιγότερη διά ζώσης εκπαίδευση.

Αναφορικά με τα self tests, η κα. Μακρή τόνισε πως οι μαθητές θα πρέπει να πραγματοποιούν τα τεστ στο σπίτι τους και θα έρχονται στο σχολείο αφού προσκομίζουν μια υπεύθυνη δήλωση υπογεγραμμένη από τον γονέα ή από τον ίδιο τον μαθητή αν είναι ενήλικας, ενώ το ίδιο θα ισχύει και για τους εκπαιδευτικούς.

Για τον εμβολιασμό στους εκπαιδευτικούς η υφυπουργός επισήμανε ότι το 30% έχει δηλώσει πως θέλει να εμβολιαστεί εθελοντικά, με το νούμερο αυτό να ανεβαίνει λίγο με τους εκπαιδευτικούς που έχουν ήδη εμβολιαστεί με το εμβόλιο της ΑstraZeneca αλλά και εκείνους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
Παρατείνεται το σχολικό έτος Παρατείνεται το σχολικό έτος Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 31, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.