Οι αλλαγές στα SMS μετακίνησης - Ο χιλιομετρικός κόφτης

Οι αλλαγές στα SMS μετακίνησης - Ο χιλιομετρικός κόφτης



Από αύριο στις 6 το πρωί και μέχρι τις 16 Μαρτίου ισχύουν τα νέα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, μεταξύ των οποίων, διευκρίνισε τις αλλαγές για τα SMS κατ’ εξαίρεση μετακίνησης.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως Όσον αφορά στο SMS ισχύουν οι εξής διαφοροποιήσεις σε όλη την Ελλάδα ανεξαρτήτως επιδημιολογικού κινδύνου:
Στο SMS 2 για μετακίνηση για προμήθεια βασικών αγαθών, αλλά και στο SMS 3 όσον αφορά στο σκέλος των τραπεζών, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο εντός του οικείου δήμου ή σε απόσταση ως 2 χιλιόμετρα.
Για το SMS 6 που αφορά στην άθληση, αυτή θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Δεν θα μπορεί δηλαδή να στείλει κωδικό 6 κανείς σε όλη την Ελλάδα να μεταβεί με το αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα.
Στo SMS 4 τα ελεγκτικά όργανα θα πρέπει να ζητάνε επιπλέον αποδεικτικά προκειμένου να διαπιστώνεται η επάρκεια της κατ’ εξαίρεση μετακίνησης για τους πολίτες.

Τι αλλάζει στο ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας
Τα μέτρα ισχύουν από αύριο στις 6 το πρωί έως και την Τρίτη 16 Μαρτίου στις 6 το πρωί, με εξαίρεση την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, όπου τα μέτρα θα ξεκινήσουν από το Σάββατο 6 Μαρτίου, προκειμένου να διευκολυνθεί η διαχείριση των συνεπειών του σεισμού που έπληξε σήμερα την περιοχή.
Παράλληλα αναπροσαρμόζεται και η απαγόρευση κυκλοφορίας η οποία διαμορφώνεται ως εξής. Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, ενώ στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί. Με εξαίρεση την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές (Δευτέρα ως Παρασκευή) διαμορφώνεται από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί, λόγω του μητροπολιτικού χαρακτήρα των περιοχών αυτών.
Οι αλλαγές στα SMS μετακίνησης - Ο χιλιομετρικός κόφτης Οι αλλαγές στα SMS μετακίνησης - Ο χιλιομετρικός κόφτης Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 03, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.