Αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με την υποτιθέμενη κατάργηση της παιδικής χαράς Ηγουμενίτσας

Αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με την υποτιθέμενη κατάργηση της παιδικής χαράς Ηγουμενίτσας



Τις τελευταίες ημέρες αναπτύσσεται ένας έντονος διάλογος με κεντρικό θέμα την παιδική χαρά και τη σχέση της με το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

Ξεκαθαρίζουμε εξαρχής ότι ουδέποτε τέθηκε θέμα κατάργησης της παιδικής χαράς.

Ας βάλουμε λοιπόν τα πράγματα στη θέση τους:

Τι είναι το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ);

Το ΣΒΑΚ είναι ένα οραματικό στρατηγικό σχέδιο, το οποίο συντάσσεται από διεπιστημονική ομάδα και αποτελεί έναν οδηγό παρεμβάσεων για την πόλη.

Προκύπτει έπειτα από πολύμηνο και πολυεπίπεδο διάλογο με πολίτες και φορείς και προτείνει, δράσεις και παρεμβάσεις που εξελίσσονται σε βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα και έχουν ως στόχο μία ισόρροπη και ολοκληρωμένη ανάπτυξη όλων των μορφών μετακίνησης στην πόλη, λαμβάνοντας υπόψη τις υφιστάμενες και τις μελλοντικές ανάγκες και υποδομές.

Με τις παραπάνω διαδικασίες συντάχθηκε και το ΣΒΑΚ του Δήμου Ηγουμενίτσας, το οποίο εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο το 2018. Πρόθεση της Δημοτικής Αρχής, αλλά και πρόβλεψη της κείμενης νομοθεσίας, είναι το ΣΒΑΚ να αξιολογηθεί και να επικαιροποιηθεί το 2023. Κατά την διαδικασία επικαιροποίησης τα προτεινόμενα μέτρα θα τεθούν εκ νέου σε εκτεταμένη, δημόσια διαβούλευση, στην οποία καλούμε και πάλι τους κατοίκους και τους φορείς αυτή τη φορά να συμμετάσχουν και να καταθέσουν τις ιδέες τους.

Τι προτείνει το ΣΒΑΚ του Δήμου για την παιδική χαρά;

Προτείνει, σε μεσοπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα, ήτοι 2025-2026, τη μεταφορά της παιδικής χαράς στο παραλιακό μέτωπο, δίπλα από τα γήπεδα του τένις και στη θέση της την κατασκευή παρκινγκ.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να πραγματοποιηθεί η προτεινόμενη μεταφορά είναι αφενός η απόκτηση των τμημάτων της χερσαίας ζώνης από τον Δήμο και αφετέρου η αλλαγή της χρήσης του οικοδομικού τετραγώνου, κάτι που απαιτεί σχετική απόφαση της ΕΠΖ, του Δημοτικού Συμβουλίου, του ΣΥΠΟΘΑ κλπ, και εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να γίνει εν κρυπτώ. Επομένως, αφού σήμερα, καμία από τις δύο προϋποθέσεις δεν πληρείται, καμία κατάργηση της παιδικής χαράς και καμία αλλαγή της χρήσης της δεν επίκειται να συμβεί.

Τι ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο με την αρίθμ. 39/2021 απόφαση του;

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την μελέτη του έργου με τίτλο «Παρεμβάσεις Περιβαλλοντικής Αναβάθμισης Κοινοχρήστων Χώρων – Ανάπτυξη Δικτύων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Ηγουμενίτσας», η οποία συντάχθηκε στο πλαίσιο του ΣΒΑΚ, έπειτα από ομόφωνη απόφαση των τοπικών συμβουλίων των Κοινοτήτων Ηγουμενίτσας, Γραικοχωρίου και Λαδοχωρίου, καθώς και ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Η πρόταση θα υποβληθεί για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ. Προφανώς και δεν ήταν στις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής να συμπεριλάβει τον χώρο της παιδικής χαράς και γι’ αυτό εξάλλου δεν έγιναν οι προαπαιτούμενες διαδικασίες αλλαγής της χρήσης.

Έγινε ενημέρωση για τη μελέτη;

Πριν τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, κλήθηκαν οι επικεφαλής των παρατάξεων, οι οποίοι είτε οι ίδιοι, είτε μέσω εκπροσώπων τους, μετέβησαν στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και ενημερώθηκαν αναλυτικά, τόσο από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, όσο και τους μελετητές του Δήμου.

Αυτή είναι η πραγματική εξέλιξη των γεγονότων και ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του.

Δεν εκπλήσσει κανέναν βέβαια, το ύφος και το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του συνδυασμού της μείζονος αντιπολίτευσης, με την οποία για ακόμη μια φορά επιχειρεί να παραποιήσει βάναυσα την αλήθεια.

Βρήκαν ευκαιρία, εκμεταλλευόμενοι την ευαισθησία συμπολιτών, να καταγγείλουν με έπαρση και αλαζονεία την Δημοτική Αρχή, παρουσιάζοντας εαυτούς ως καταλύτη εξελίξεων, τη στιγμή που απουσίαζαν από τον δημόσιο διάλογο, αγνοήσαν επιδεικτικά τις δημοκρατικές διαδικασίες και κρυφτήκαν όταν έπρεπε να εκφράσουν άποψη και να αποφασίσουν.

Επειδή, λοιπόν τα γραπτά μένουν θυμίζουμε ότι, κατά την έγκριση του ΣΒΑΚ το 2018, ο κ. Γόγολος έλεγε επί λέξει για το θέμα: «Αρχικά δηλώνω ότι είμαι θετικός. Έχει να κάνει με αποτέλεσμα εργασιών από επιστήμονες. Ευτυχώς που στο τέλος της θητείας σας εμπιστευθήκατε αυτούς… Γιατί μέχρι τώρα είχατε γίνει μερικοί από εσάς επιστήμονες σε όλα τα θέματα του Δήμου. Δεν θα τοποθετηθώ αν θα πρέπει η μοναδική παιδική χαρά να καταργηθεί ή να γίνει πάρκινγκ αυτοκινήτων, ούτε αν είμαι υπέρ της ελεγχόμενης στάθμευσης….» (ΑΔΑ: 6Α0ΓΩΡΙ-Μ27). Αυτοδοξάζεται λοιπόν κρυπτόμενος. «Οὐαὶ ὑμῖν, Γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι, ὑποκριταί»

Ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε, με υπευθυνότητα και δείχνοντας εμπιστοσύνη στις υπηρεσίες του Δήμου και στα δημοκρατικά αντανακλαστικά των πολιτών, να σχεδιάζουμε με όραμα, να υλοποιούμε, αλλά και να επαναξιολογούμε τους σχεδιασμούς μας, με γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την ανάπτυξη του τόπου.

Θυμίζουμε επιπλέον ότι οι υπηρεσίες του Δήμου είναι στη διάθεση των πολιτών προκειμένου να παράσχουν οποιαδήποτε ενημέρωση και τυχόν διευκρινήσεις.

Απευθύνουμε τέλος κάλεσμα προς τους πολίτες να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και να κρίνουν τις τοποθετήσεις των μελών του, καθώς και την σοβαρότητα με την οποία συμμετέχουν σε αυτό.

Καλή Aνάσταση!
Αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με την υποτιθέμενη κατάργηση της παιδικής χαράς Ηγουμενίτσας Αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με την υποτιθέμενη κατάργηση της παιδικής χαράς Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 28, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.