Επτά νέα δείγματα με μεταλλάξεις στην Ήπειρο

Επτά νέα δείγματα με μεταλλάξεις στην Ήπειρο



Επτά νέα δείγματα με μεταλλαγμένα στελέχη εντοπίστηκαν στην Ήπειρο σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ. Το σύνολο με των δειγμάτων που έχει επιβεβαιωθεί μέχρι τώρα στην περιοχή είναι δύο με μετάλλαξη Νοτίου Αφρικής και 34 με μετάλλαξη Μεγάλης Βρετανίας.

Από τα επτά νέα που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη τα τέσσερα προέρχονται από το Νομό Ιωαννίνων, ένα από την Άρτα, ένα από την Θεσπρωτία και ένα επίσης από την Πρέβεζα.

Συνολικά στο Νομό Άρτας έχουν επιβεβαιωθεί πέντε μεταλλαγμένα, στο Νομό Θεσπρωτίας έξι, στο Νομό Ιωαννίνων 17 και στο Νομό Πρέβεζας έξι.

Για γονιδιωματική ανάλυση στέλνεται ένας μικρός αριθμός δειγμάτων και όχι των σύνολο όσων επιβεβαιώνονται ως θετικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Πέμπτη ο ΕΟΔΥ, η γονιδιωματική ανάλυση ολοκληρώθηκε σε 606 επιλεγμένα νέα δείγματα που αφορούν στην περίοδο 09 Ιανουαρίου έως 23 Μαρτίου 2021.

Τα δείγματα προέρχονται από τις Περιφέρειες Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Κρήτης και Αττικής και τις Περιφερειακές Ενότητες Κέρκυρας και Λέσβου.

Από τον έλεγχο των 606 δειγμάτων, αναδείχθηκαν συνολικά 478 δείγματα με στελέχη μεταλλάξεων ειδικού ενδιαφέροντος (Variants Of Concern – VOC), 67 δείγματα με στελέχη υπό διερεύνηση (Variants Under Investigation – VUI) και ένα δείγμα ήταν θετικό για Variant with deletion in S Gene.

Από τα 478 δείγματα με στελέχη VOC, τα 475 βρέθηκαν με τη μετάλλαξη Μεγάλης Βρετανίας και τρία δείγματα με τη μετάλλαξη Νοτίου Αφρικής.

Συνολικά έχουν ταυτοποιηθεί 3.373 θετικά για την παρουσία μετάλλαξης Μεγάλης Βρετανίας και 59 θετικά για την παρουσία μετάλλαξης Νοτίου Αφρικής από την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του SARS-CoV-2 έως σήμερα.

Από τα 59 θετικά στελέχη για την παρουσία μετάλλαξης Νοτίου Αφρικής τα 57 είναι εγχώρια, εκ των οποίων 47 προέρχονται από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, 2 από την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, 5 από την Περιφέρεια Αττικής, 1 από την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, 1 από την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και 1 από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.
Επτά νέα δείγματα με μεταλλάξεις στην Ήπειρο Επτά νέα δείγματα με μεταλλάξεις στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 02, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.