ΚΚΕ (μ-λ): ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΕ ΠΑΡΚΙΝΓΚ

ΚΚΕ (μ-λ): ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΕ ΠΑΡΚΙΝΓΚ



Συμπολίτες , εργαζόμενοι/νες
Τα σχέδια και η απόφαση της δημοτικής αρχής για μετατροπή της Παιδικής Χαράς της πόλης σε πάρκινγκ είναι εγκληματικά και δεν πρέπει να περάσουν!

Αποτελούν ευθεία επίθεση απέναντι στα παιδιά μας και στο δικαίωμά τους να έχουν ασφαλείς ελεύθερους χώρους να παίζουν, να χαίρονται, να συναντιούνται με τους φίλους τους.

Αποτελούν ευθεία επίθεση στις λαϊκές οικογένειες που αναζητούν προστατευμένους ανοιχτούς χώρους για να συνοδεύουν τα παιδιά τους, επιβλέποντάς τα και παίρνοντας μια ανάσα από την ασφυχτική καθημερινότητα.

Δε φτάνει που τα παιδιά μας στοιβάζονται σε ακατάλληλα σχολικά κτίρια, σε απαράδεκτα νηπιαγωγεία κλουβιά – ισόγεια πολυκατοικιών με στενάχωρες αίθουσες και αυλές, δε φτάνει που καμιά συντήρηση δε γίνεται στους λιγοστούς ελεύθερους χώρους με αποτέλεσμα να παίζουν δίπλα σε κινδύνους, τώρα θέλουν να τους αρπάξουν και τη μοναδική Παιδική Χαρά!

Περισσεύει το θράσος στη δημοτική αρχή όταν επιχειρεί να κρύψει αυτά τα εκτρωματικά σχέδια πίσω από ωραίες λέξεις περί «ποιότητας του αστικού περιβάλλοντος και αναβάθμισης της αστικής κινητικότητας»!

Στην πραγματικότητα η μόνη έγνοια τους είναι να πέσει το χρήμα από τα ευρωπαϊκά ταμεία σχεδιάζοντας μια πόλη- τουριστικό πάροχο, τσιμεντοποιημένη και εντελώς αφιλόξενη για τους κατοίκους της.

Στην υπηρεσία των «μεγαλόπνοων» κυβερνητικών σχεδίων του ξεπουλήματος του λιμανιού και της παραλίας, των «επενδύσεων» που ευλογούν κυβέρνηση και αντιπολίτευση, της κατασκευής μαρίνας απέναντι ακριβώς από την Παιδική Χαρά και ό,τι άλλο ονομάζουν «ανάπτυξη» για να εξασφαλιστούν τα κέρδη για τους λίγους και να κάνουν αφόρητη τη ζωή για τους πολλούς.

Απέναντι σε αυτά τα σχέδια πρέπει να ορθώσουμε τείχος εναντίωσης!

Να υπερασπιστούμε τα παιδιά μας, να υπερασπιστούμε την πόλη μας και τους ελεύθερους χώρους της. Αν περάσουν, τίποτα δε θα θυμίζει την πόλη που ξέρουμε.

Καμιά εμπιστοσύνη σε υποσχέσεις, καμιά αναμονή, καμιά υποχώρηση.

Η Παιδική Χαρά όχι μόνο πρέπει να παραμείνει στη θέση της αλλά να γίνει όμορφη, ασφαλής και λειτουργική. Μόνο ο αγώνας των ίδιων των πολιτών της Ηγουμενίτσας μπορεί να το διασφαλίσει!

Πρέπει να φτιαχτούν πλατιές, μαζικές και ενωτικές πρωτοβουλίες που θα κάνουν γνωστό το ζήτημα στο λαό της πόλης και θα οργανώσουν κινητοποιήσεις για την αποτροπή αυτών των σχεδίων.
ΚΚΕ (μ-λ): ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΕ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΚΚΕ (μ-λ): ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΕ ΠΑΡΚΙΝΓΚ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 26, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.