Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας προκηρύσσει 2ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη

Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας προκηρύσσει 2ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη



Συναδέλφισσες- συνάδελφοι,
Απευθυνόμαστε σε όλους τους συναδέλφους που εργάζονται στις κοινωνικές δομές. Σε όλους εμάς που δουλεύουμε στους παιδικούς σταθμούς, στα ΚΔΑΠ, στα ΚΗΦΗ, στο Βοήθεια στο σπίτι, στα Κοινωνικά Φαρμακεία, στα Κοινωνικά Παντοπωλεία, στα σχολεία ως σχολικές καθαρίστριες. Όλοι εμείς έχουμε νιώσει στο πετσί μας τι σημαίνει ευελιξία στην εργασία. Έχουμε ζήσει την εργασιακή ανασφάλεια, καθώς όταν πλησιάζει η λήξη της σύμβασής μας, τρέμει το φυλλοκάρδι μας αν θα ανανεωθεί. Έχουμε περάσει μήνες απλήρωτοι περιμένοντας πότε θα φιλοτιμηθεί ο δήμαρχος ή ο επίτροπος να μας πληρώσει. Μας έχουν απασχολήσει, με ευθύνη των διοικήσεων των δήμων σε οποιοδήποτε άσχετο αντικείμενο σε σχέση με αυτό που έχουμε προσληφθεί. Εμείς που παλεύουμε με λειψή υλικοτεχνική υποδομή, μη έχοντας τα απολύτως απαραίτητα για τη δουλειά μας και παράλληλα βιώνουμε την ανυπαρξία της κρατικής μέριμνας για τους εξυπηρετούμενούς μας.

Όλα αυτά έγιναν ακόμα πιο ξεκάθαρα μέσα στην πανδημία. Όταν μας χτυπούσαν την πλάτη και μας χαρακτήριζαν ήρωες, αλλά στην πράξη δεν έπαιρναν κανένα μέτρο προστασίας θεωρώντας μας αναλώσιμους. Όταν δεν έκριναν σημαντικό το δικαίωμά μας στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, παρόλο που εργαζόμασταν κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Ως Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ ν Θεσπρωτίας κρίνουμε ότι το ζήτημα των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές είναι βασική προτεραιότητά μας. Το αποδείξαμε συμμετέχοντας στη διαδικτυακή εκδήλωση στις 28 Φλεβάρη που αφορούσε αποκλειστικά αυτούς τους συναδέλφους. Μια εκδήλωση όπου η πολύ μεγάλη συμμετοχή και το ενδιαφέρον, καθώς και οι τοποθετήσεις των συναδέλφων, που εργάζονται σε αυτό το χώρο και παρουσίασαν την κατάσταση που επικρατεί, χωρίς ωραιοποιήσεις, μας οδήγησαν να πάμε ένα βήμα παραπέρα. Να αναδείξουμε ότι μόνο η οργάνωση και ο συντονισμός ενός ενιαίου αγώνα μπορούν να φέρουν αποτελέσματα. Ενός αγώνα που θα έχει στο στόχαστρό του την πολιτική όλων των κυβερνήσεων που επέβαλαν και επιβάλουν ένα καθεστώς ομηρίας για τους συναδέλφους σε αγαστή συνεργασία με την πλειοψηφία των δημοτικών αρχών.

Με γνώμονα τις ανάγκες μας προχωράμε σε πανελλαδική μέρα δράσης στις 26 Μαΐου, ώστε να διεκδικήσουμε συλλογικά τα δικαιώματά μας.

Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ ν Θεσπρωτίας προκηρύσσει 2ωρη στάση εργασίας στις 26/5/2021 ημέρα Τετάρτη από της 13.00 μμ ως την λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση έξω από την από Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου (Τσαλδάρη Παναγή 31, Ηγουμενίτσα)

Γιατί η δύναμή μας είναι η μαζική συμμετοχή κόντρα σε όλους όσους μας θέλουνε παθητικούς δέκτες και ανάγοντας τα δικαστήρια ως μόνη διέξοδό μας.

Διεκδικούμε:
Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές (παιδικούς σταθμούς, στα ΚΔΑΠ, στα ΚΗΦΗ, στο Βοήθεια στο σπίτι, στα Κοινωνικά Φαρμακεία, στα Κοινωνικά Παντοπωλεία, στα σχολεία ως σχολικές καθαρίστριες) χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών (γιατρούς, φυσιοθεραπευτές).
Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα πρόνοιας.
Ένταξη στα ΒΑΕ όλων των ειδικοτήτων των κοινωνικών δομών με έμφαση στο Βοήθεια στο σπίτι, στα ΚΗΦΗ και στο προσωπικό καθαριότητας των ΚΔΑΠ.
Χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας στους εργαζόμενους των κοινωνικών δομών.

Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ ν Θεσπρωτίας προκηρύσσει 2ωρη στάση εργασίας στις 26/5/2021 ημέρα Τετάρτη από 13.00 μμ ως την λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση έξω από την από Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου (Τσαλδάρη Παναγή 31, Ηγουμενίτσα)

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΛΑΓΚΑΡΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ

Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας προκηρύσσει 2ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας προκηρύσσει 2ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 24, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.