Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Νέα υγειονομικά πρωτόκολλα για τη λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Νέα υγειονομικά πρωτόκολλα για τη λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων



Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει ότι δημοσιεύθηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τις τουριστικές επιχειρήσεις που θα ισχύουν έως 31.05.2022 (ΦΕΚ 1632/Β/21.04.2021).

Ως αρμόδια υπηρεσία για την ενημέρωση του κοινού ως προς την εφαρμογή της παρούσας ορίζεται το Υπουργείο Τουρισμού, μέσω του τετραψήφιου τηλεφωνικού αριθμού 1572 και της επίσημης ιστοσελίδας του mintour.gov.gr.

Σύμφωνα με την απόφαση, η παρακολούθηση εκπαιδευτικού σεμιναρίου είναι υποχρεωτική και συνδέεται με την ασφαλή και νόμιμη λειτουργία κάθε επιχείρησης διαμονής. Έτσι, απαιτείται εκ νέου εκπαίδευση του ιδιοκτήτη ή υπεύθυνου του καταλύματος:

- από 1 έως 50 δωματίων: εκπαίδευση ενός ατόμου ανά κατάλυμα

- άνω των 50 δωματίων: εκπαίδευση ενός ατόμου ανά υπηρεσία/τμήμα καταλύματος

Η εκπαίδευση των συντονιστών πραγματοποιείται μέσω της ιστοσελίδας του ΞΕΕ για τα κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα και από την ηλεκτρονική πλατφόρμα www.healthfirsttourism.gr για τα μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα.

Στη συνέχεια οι συντονιστές των τουριστικών καταλυμάτων, πλην των κάμπινγκ θα πρέπει να έχουν εκπαιδεύσει το προσωπικό έως τις 30.6.2021.

Οι συντονιστές των κάμπινγκ θα πρέπει να έχουν εκπαιδευτεί οι ίδιοι και να έχουν εκπαιδεύσει το προσωπικό τους έως τις 15.6.2021.

Για την εκπαίδευση του συντονιστή δεν εκδίδεται κάποια βεβαίωση αλλά απαιτείται να υπάρχουν νέες υπεύθυνες δηλώσεις από το προσωπικό του τουριστικού καταλύματος, πλην των κάμπινγκ, ότι εκπαιδεύτηκαν εκ νέου στην τήρηση των ειδικών πρωτοκόλλων υγειονομικού περιεχομένου.

Σημειώνεται ότι η πιστοποίηση της εκπαίδευσης από δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα παραμένει προαιρετική.

Η υποχρεωτική διενέργεια ελέγχου ανίχνευσης για τους επιχειρηματίες και το προσωπικό των τουριστικών καταλυμάτων μπορεί να πραγματοποιηθεί με rapid test ή αυτοδιαγνωστικά τεστ (self-test) COVID-19, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Βλέπετε τη σχετική ιστοσελίδα https://supportemployees.services.gov.gr/(S(njsabvhwqgf3dxa2fqhbtbxr))/login.aspx?ReturnUrl=%2f.

Η υποχρέωση για διενέργεια rapid test ή self-test COVID-19 καταλαμβάνει και όσους έχουν εμβολιαστεί κατά της νόσου COVID-19 ή έχουν νοσήσει από τη λοίμωξη COVID-19.




Εκ της Διοικήσεως

Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Νέα υγειονομικά πρωτόκολλα για τη λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Νέα υγειονομικά πρωτόκολλα για τη λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 15, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.