Οργή Πιτούλη για το κλειστό τελωνείο Μαυροματίου - Επιστολή στον Πρωθυπουργό

Οργή Πιτούλη για το κλειστό τελωνείο Μαυροματίου - Επιστολή στον Πρωθυπουργό



“Παιδαριώδη, αστήριχτη και ανεπαρκή” χαρακτηρίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης την επίσημη αιτιολόγηση από πλευράς υπευθύνων ότι δεν υπάρχει δυνατότητα υγειονομικού ελέγχου και ως εκ τούτου παραμένει κλειστό το Τελωνείο Μαυροματίου.

Το Τελωνείου Μαυροματίου όπως κι αυτό της Μέρτζανης παραμένουν κλειστά για ένα χρόνο περίπου με αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί σοβαρά και έντονα προβλήματα.

Το παρατεταμένο κλείσιμο στο Μαυρομάτι έχει προκαλέσει την έκρηξη του Αντιπεριφερειάρχη ο οποίος απευθύνει σχετική επιστολή στον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Χαρδαλιά και τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ την οποία κοινοποιεί και στο Γραφείο του Πρωθυπουργού.

Αφορμή για την επιστολή αυτή αποτέλεσε το άνοιγμα της Κρυσταλλοπηγής. Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας εκφράζει την αγανάκτηση και την μεγάλη απογοήτευσή του για την εξαίρεση του Μαυροματίου.

Στην επιστολή του ο κ. Πιτούλης αποτυπώνει και την πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί στα σύνορα και για την οποία είναι ενήμεροι όλοι οι αρμόδιοι σε υψηλότατο επίπεδο.

«Έχω κάνει γνωστό ότι οι εργάτες γης και οι έχοντες ελληνική ταυτότητα ομογενείς διέρχονται τα σύνορα ανεξέλεγκτα κατά ομάδες και κατά μόνας, από περάσματα τα οποία χρησιμοποιούσαν πριν το 1999. Είναι δε σχεδόν αδύνατο να ελεγχθούν παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της Ελληνικής Αστυνομίας. Άλλωστε τι να ελέγξουν όταν η πλειονότητα είναι Έλληνες που όλοι θέλουμε να ψηφίζουν στις εκλογικές αναμετρήσεις και όλους τους ξεχνάμε μετά» υπογραμμίζει με καυστικότητα ο κ. Πιτούλης.

Ο κ. Πιτούλης σημειώνει ακόμη ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα έχουν βελτιωθεί και τονίζει την άδικη και απαξιωτική συμπεριφορά της πολιτείες σε Έλληνες που κατοικού και στις δύο χώρες.

Πέραν αυτών ο Αντπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας επισημαίνει τις πολύ μεγάλες οικονομικές επιπτώσεις στους επιχειρηματίες της περιοχής που λόγω και της πανδημίας αγγίζουν τα όρια της καταστροφής.
Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή Πιτούλη:
Προς 
-Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χαρδαλιά Νικόλαο 
 -Πρόεδρος Δ.Σ - ΕΟΔΔΥ, κ.Αρκουμανέα Παναγιώτη  
Κοιν: Γραφείο Πρωθυπουργού Υπόψιν κ. Δημητριάδη 

Αξιότιμοι κύριοι,  
Μετά την τελευταία συνηγορία και απόφασή σας για επαναλειτουργία του Τελωνείου Κρυσταλλοπηγής με την αιτιολογία (διέλευσης εργατών γης), θέλω να σας εκφράσω την αγανάκτηση και την μεγάλη απογοήτευση μου για την , ακόμη μια φορά , εξαίρεση της επαναλειτουργίας του Τελωνείου Μαυροματίου στη Θεσπρωτία .  
Όπως επανηλλειμένα και σε όλα τα επίπεδα της Διοίκησης, έχω κάνει γνωστό στην Θεσπρωτία οι εργάτες γης και οι έχοντες ελληνική ταυτότητα ομογενείς διέρχονται τα σύνορα ανεξέλεγκτα κατά ομάδες και κατά μόνας από περάσματα τα οποία χρησιμοποιούσαν πριν το 1999. 
Είναι δε σχεδόν αδύνατον να ελεγχθούν παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της Ελληνικής Αστυνομίας. 
Άλλωστε τι να ελέγξουν όταν η πλειονότητα, είναι Έλληνες, που όλοι θέλουμε να ψηφίζουν στις εκλογικές αναμετρήσεις και όλοι τους ξεχνάμε μετά. 
Δεν είναι τυχαία η επιστολή αγωνίας του Δημάρχου Φοινικαίων της Περιοχής των Αγίων Σαράντα για τις πολύπλευρες αρνητικές επιπτώσεις της μη λειτουργίας του Τελωνείου .  
Αντιλαμβάνεστε λοιπόν τα προβλήματα που δημιουργούνται για την Δημόσια υγεία αλλά και στις εμπορικές συναλλαγές με τη Νότιο Αλβανία τη στιγμή μάλιστα που και τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά της Πανδημίας στην ευρύτερη περιοχή έχουν βελτιωθεί , καθώς επίσης και την άδικη και απαξιωτική συμπεριφορά της Πολιτείας σε Έλληνες που κατοικούν και στις δυο Χώρες.  
Πέραν όλων αυτών οφείλω να σας επισημάνω τις πολύ μεγάλες οικονομικές επιπτώσεις στους επιχειρηματίες της Περιοχής που λόγω και της πανδημίας αγγίζουν τα όρια της καταστροφής όπως αναφέρει και σε επιστολή που μας απέστειλε ο Πρόεδρος του Εμπορο- βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας  
Η κατά καιρούς επίσημη αιτιολόγηση από πλευράς υπευθύνων , ότι δεν υπάρχει δυνατότητα υγειονομικού έλεγχου των εισερχομένων στην Ελλάδα είναι πλέον παιδαριώδης, αστήριχτη και ανεπαρκής.  Λαμβάνοντας υπ' όψιν όλα τα παραπάνω σας καλώ όπως άμεσα θέσετε σε λειτουργία το εδώ και τόσο διάστημα κλειστό Τελωνείο Μαυροματίου.  

Με τιμή  
Θωμάς Γ. Πιτούλης
Αντιπεριφερειάρχης  Π.Ε Θεσπρωτίας 
Οργή Πιτούλη για το κλειστό τελωνείο Μαυροματίου - Επιστολή στον Πρωθυπουργό Οργή Πιτούλη για το κλειστό τελωνείο Μαυροματίου - Επιστολή στον Πρωθυπουργό Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 26, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.