Επιμένουν για τα αδρανή μέσα στο λιμάνι - Απώλεια εσόδων στα λατομεία της Θεσπρωτίας

Επιμένουν για τα αδρανή μέσα στο λιμάνι - Απώλεια εσόδων στα λατομεία της Θεσπρωτίας



Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΗΓ Α.Ε. στις 8 Μαρτίου 2021, αποφασίστηκε η χωροθέτηση των προβλητών 3 και 4, που βρίσκονται εντός του λιμένα εξωτερικού και δίπλα στα σπίτια του Λαδοχωρίου αλλά και στο 3ο Γυμνάσιο, για τη μεταφορά αδρανών υλικών, κυρίως προς το λιμάνι της Κέρκυρας.

Η απόφαση αυτή, προκάλεσε την αντίδραση των μελών του συλλόγου ξενοδόχων, οι οποίοι προσέφυγαν στην Εισαγγελία και κατάφεραν να σταματήσουν τις μεταφορές, αφού η διοίκηση του Οργανισμού δεν είχε προηγουμένως εξασφαλίσει άδεια περιβαλλοντικών επιπτώσεων.


Όπως μαθαίνουμε όμως, η διοίκηση του Οργανισμού ετοιμάζει τον φάκελο για την περιβαλλοντική αδειοδότηση των δύο προβλητών, παρόλο που ο ΟΛΗΓ διαθέτει ήδη σε δύο άλλα σημεία αδειοδότηση για μεταφορά αδρανών υλικών.
Παρά τις αντιδράσεις της δημοτικής αρχής και της κοινότητας Λαδοχωρίου.
Ένα στην παραλία της Πλαταριάς, από όπου γινόταν εώς τώρα η μεταφορά και ένα στη θέση Τσιμέντα.

Και στα δύο σημεία βέβαια, πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες, ώστε να μπορεί νόμιμα και με ασφάλεια να προσδένει το πλοίο στο οποίο θα φορτώνονται τα υλικά.

Εργασίες που η σημερινή διοίκηση, ενώ είχε όλο το χρόνο να τις πραγματοποιήσει καθώς μετράει πάνω από 1,5 έτος στο τιμόνι του λιμανιού, δεν φρόντισε να τις υλοποιήσει.

Αποτέλεσμα αυτής της κωλυσιεργίας της διοίκησης του λιμανιού, είναι η σημαντική απώλεια εσόδων και των τριών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται και διαχειρίζονται λατομεία στην Π.Ε. Θεσπρωτίας, αλλά και των δεκάδων εργαζομένων και των οικογενειών τους που ζουν από αυτή τη δραστηριότητα.

Κύριε Πορφύρη


Μπορεί να υποσχεθήκατε στον κυβερνητικό βουλευτή Κερκύρας κ Γκίκα τον Φεβρουάριο, (ο οποίος κυβερνητικός βουλευτής τυγχάνει να είναι κολλητός του πολιτικού σας "προστάτη" και τοπικού κυβερνητικού βουλευτή κ. Γιόγιακα, που σας διόρισε σε αυτή τη θέση) πως θα δώσετε λύση ακόμα και εάν χρειαστεί η μεταφορά των αδρανών υλικών να γίνει μέσω του λιμένα εσωτερικού, μπροστά από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας, με τα γνωστά αποτελέσματα (δείτε το βίντεο που ακολουθεί), αλλά πρέπει να καταλάβετε πως δεν μπορείτε να βάζετε τα όποια πολιτικο-οικονομικά συμφέροντα, πάνω από την υγεία των παιδιών μας.


Συμφωνούμε πως πρέπει να βρεθεί μία λύση και μάλιστα άμεσα. 
Αυτή η λύση όμως δεν μπορεί να λειτουργήσει σε βάρος της υγείας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Ηγουμενίτσας.

Υ.Γ. Μήπως μαζί με την αδειοδότηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τις προβλήτες 3 και 4, χρειάζεται και τροποποίηση του master plan του λιμανιού;
Επιμένουν για τα αδρανή μέσα στο λιμάνι - Απώλεια εσόδων στα λατομεία της Θεσπρωτίας Επιμένουν για τα αδρανή μέσα στο λιμάνι - Απώλεια εσόδων στα λατομεία της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 14, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.