Σχέδιο ψηφίσματος για το λιμάνι από την Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία και την Αλλαγή Πορείας

Σχέδιο ψηφίσματος για το λιμάνι από την Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία και την Αλλαγή Πορείας



Είναι γνωστή η αντίθεσή μας στη ιδιωτικοποίηση του λιμένα Ηγουμενίτσας και όλων των λιμένων της χώρας.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε και ξεκίνησε τη διαδικασία της ιδιωτικοποίησης του λιμένα Ηγουμενίτσας η οποία πλέον βρίσκεται στο δεύτερο στάδιο.

Οι υποσχέσεις και του Υπουργού Πλακιωτάκη κατά την επίσκεψή του στο Δημαρχείο, περί παραχώρησης στο Δήμο της Χερσαίας Ζώνης, που βρίσκεται εκτός του χώρου του Λιμένα δεν έχουν πραγματοποιηθεί και ζωτικοί χώροι για το Δήμο μας, κινδυνεύουν να περιέλθουν στη δικαιοδοσία του ιδιώτη επενδυτή!

Για τους λόγους αυτούς ζητούμε:
« Το αντικείμενο του διαγωνισμού και των συνακόλουθων διαπραγματεύσεων μεταξύ των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό και το ΤΑΙΠΕΔ για την ιδιωτικοποίηση του λιμένα Ηγουμενίτσας, πρέπει να περιοριστεί μόνο στις εγκαταστάσεις και υποδομές που εξυπηρετούν αποκλειστικά τις λιμενικές δραστηριότητες ακτοπλοΐας εξωτερικού.
Όλες οι λοιπές περιοχές της χερσαίας ζώνης (Μαρίνα Ηγουμενίτσας, καταφύγια σκαφών Πλαταριάς, Συβότων και Σαγιάδας, Δρέπανο, Μακρυγιάλι, το λιμάνι της Κέρκυρας, το Παλαιό Λιμάνι, το ΠΑΝΘΕΟΝ, όλη η παραλία της Ηγουμενίτσας και όλες οι παραλίες της λεγόμενης χερσαίας ζώνης) που εμφανίζονται σήμερα ως περιουσιακά στοιχεία της ΟΛΗΓ ΑΕ πρέπει να εξαιρεθούν ρητά και κατηγορηματικά από το αντικείμενο των διαπραγματεύσεων και να αναληφθούν όλες οι αναγκαίες νομοθετικές και διοικητικές πρωτοβουλίες για τον αποχαρακτηρισμό τους ως περιουσία της ΟΛΗΓ ΑΕ, και στη συνέχεια να αναλάβουν τη διαχείρισή τους οι αρμόδιοι φορείς της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης.
Αν αυτό δεν αποφασιστεί άμεσα ελλοχεύει ο κίνδυνος της εκχώρησης σε ιδιώτη και άλλων περιοχών και δραστηριοτήτων εκτός του λιμανιού.
Κάτι τέτοιο είναι απολύτως απαράδεκτο, αφού στην πραγματικότητα με αυτό τον τρόπο η αρμοδιότητα του σχεδιασμού και της εφαρμογής αναπτυξιακής πολιτικής για την περιοχή μας καθώς και της πολιτικής που αφορά την ποιότητα ζωής των κατοίκων και την αναβάθμισή της, εκχωρείται στους ιδιώτες».

Ηγουμενίτσα 12 Μαΐου 2021

Σχέδιο ψηφίσματος για το λιμάνι από την Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία και την Αλλαγή Πορείας Σχέδιο ψηφίσματος για το λιμάνι από την Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία και την Αλλαγή Πορείας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 13, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.