Στήριξη του Δήμου Ηγουμενίτσας σε επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία

Στήριξη του Δήμου Ηγουμενίτσας σε επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία


 
Το δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας, μετά από εισήγηση του Αντιδημάρχου Οικονομικών και Προγραμματισμού κ. Βασίλειου Γκόλια, αποφάσισε ομόφωνα τα κάτωθι μέτρα για το διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου 2021 για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες που επλήγησαν από την πανδημία COVID-19: 

Μέτρο Α: Απαλλαγή των επιχειρήσεων που έχουν μισθώσει δημοτικά ακίνητα από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος για τέσσερις μήνες (Ιανουάριος έως και Απρίλιος 2021), χρονικό διάστημα για το οποίο έχουν ληφθεί ειδικά και έκτακτα μέτρα περί αναστολής της λειτουργίας τους για προληπτικούς λόγους, που σχετίζονται με την πανδημία (COVID-19). 
Το ανωτέρω ποσοστό μείωσης προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία και συγκεκριμένα τις διατάξεις του ΦΕΚ.5577/τ Β΄/17-12-2020. 

Μέτρο Β: Αναστολή για τέσσερις μήνες από την υποχρέωση της καταβολής των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δήμο, απαλλαγμένων από προσαυξήσεις, επιχειρήσεων και πολιτών προς τον Δήμο Ηγουμενίτσας σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τις διατάξεις του ΦΕΚ.3612/τ.Δ΄/31-08-2020, του Ν.4690/2020, της ΠΝΠ 75/τ.Α΄/2020. 

Μέτρο Γ: Απαλλαγή του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού στις επιχειρήσεις που διέκοψαν τη λειτουργία τους για τέσσερις μήνες, λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τις διατάξεις του άρθρου 37 παρ.9 της ΠΝΠ 68/τ.Α΄/2020 και για όσο διάστημα έχει ανασταλεί η λειτουργία τους και ισχύουν οι περιορισμοί λόγω της πανδημίας. 

Μέτρο Δ: Απαλλαγή των επιχειρήσεων που διέκοψαν ή περιόρισαν σημαντικά τη λειτουργία τους για τέσσερις μήνες, από τα αναλογούντα τέλη για τη χρήση παραχωρούμενων κοινόχρηστων χώρων, λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τις διατάξεις του άρθρου 37 παρ. 8 της ΠΝΠ 68/τ.Α΄/2020 και για όσο διάστημα έχει ανασταλεί η λειτουργία τους και ισχύουν οι περιορισμοί λόγω της πανδημίας. 

Επίσης υπάρχει δυνατότητα συμψηφισμού των ανωτέρω τελών με άλλες υποχρεώσεις της επιχείρησης προς το Δήμο.
Στήριξη του Δήμου Ηγουμενίτσας σε επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία Στήριξη του Δήμου Ηγουμενίτσας σε επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 28, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.