Έρευνα αγοράς παραδοσιακών ηπειρωτικών τροφίμων με τη συνεργασία Πανεπιστημίου και Περιφέρειας Ηπείρου

Έρευνα αγοράς παραδοσιακών ηπειρωτικών τροφίμων με τη συνεργασία Πανεπιστημίου και Περιφέρειας Ηπείρου



Ολοκληρώθηκε και δημοσιεύτηκε η πρώτη έρευνα αγοράς των παραδοσιακών Ηπειρωτικών τροφίμων που έγινε από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (Τμήμα Χημείας- Εργαστήριο Χημείας Τροφίμων) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου. Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, αναφερόμενος στην έρευνα αναφέρει: «Η Περιφέρεια Ηπείρου με σκοπό την δημιουργία branding, και την αποτελεσματική προώθηση των Ηπειρωτικών παραδοσιακών τροφίμων σε αυτή την νέα τάξη πραγμάτων διεθνώς, και τους «νέους» σε επιλογές καταναλωτές, σε συνεργασία με το εργαστήριο τροφίμων του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ξεκίνησε μία συνεργασία με σκοπό την κατανόηση των προτιμήσεων και επιλογών των καταναλωτών εντός και εκτός Ελλάδος ως προς τα παραδοσιακά τρόφιμα, και την δημιουργία με βάση τα αποτελέσματα ενός αξιόπιστου, διαχρονικού και αποτελεσματικού branding.

Όλα αυτά με έναν και μοναδικό σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη των εν λόγω προϊόντων και προώθηση τους στις διεθνείς αγορές. Σε αυτό το πλαίσιο υλοποιήθηκε η πρώτη έρευνα αγοράς της αντίληψης και της συμπεριφοράς των καταναλωτών (Ηπειρωτών και μη) ως προς τα Ηπειρωτικά τρόφιμα. Η μελέτη, ως επιστημονικό έργο, δημοσιεύτηκε στον διεθνές επιστημονικό περιοδικό Applied Sciences, 2021, 11, 4080 και κατέδειξε τα πρώτα σημαντικά αποτελέσματα όπως αυτά παρουσιάζονται σε ανακοίνωση του Πανεπιστημίου, που μας δείχνουν τον δρόμο για το πώς να προχωρήσουμε τόσο ως προς στην αναγνώριση των καταναλωτών των παραδοσιακών προϊόντων μετά την πανδημία όσο και ως προς την διαμόρφωση του κατάλληλου branding για αυτούς τους καταναλωτές.

Στην επόμενη φάση σκοπεύουμε να διερευνήσουμε την εμπιστοσύνη των Ελλήνων καταναλωτών ως προς τα παραδοσιακά Ελληνικά τρόφιμα συνολικά για να σταθμίσουμε την θέση των Ηπειρωτικών μέσα σε αυτά, και να επιλέξουμε την στρατηγική προσέγγιση στην Ελληνική αγορά, πριν προχωρήσουμε με περαιτέρω έρευνες ακόμη και σε αγορές του εξωτερικού».

***

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Αpplied Sciences, όπου μπορεί κανείς να βρει επιπλέον πληροφορίες και στοιχεία επικοινωνίας:

“Consumers’ attitude and perception toward traditional foods of northwest Greece during the COVID-19 pandemic” D. Skalkos, I.S. Kosma, E. Chasioti, M. Papageorgiou, R.P.F. Guine, Appl. Sci., 2021, 11, 4080, 1-20. https://doi.org/10.3390/app11094080.

Σελίδες

Advertise & Backlinks on thespro.gr

Publish guest posts or dofollow backlinks on a trusted Greek news website (DA 35 / DR 33, 38K+ monthly visits).

Fast publication, real traffic, transparent metrics.

Contact: info@thespro.gr

📈 Looking for Greek guest post sites or backlinks for SEO? — thespro.gr is open for sponsored content, guest posts & link insertions.
Learn more →

© 2025 thespro.gr — Media & SEO Collaborations | Domain Authority 35 · Domain Rating 33

Από το Blogger.