https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πανελλήνια πρωτιά για τη Θεσπρωτία στο ποσοστό εμβολιασμένων

Πανελλήνια πρωτιά για τη Θεσπρωτία στο ποσοστό εμβολιασμένων

Πανελλήνια πρωτιά σημειώνει η Θεσπρωτία, στο ποσοστό του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί, φτάνοντας στο 31%.


Δηλαδή σχεδόν το 1/3 του πληθυσμού του νομού Θεσπρωτίας, έχει ήδη εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, κατά του covid19.

Στους άλλους τρεις νομούς της Ηπείρου, ακολουθεί η Πρέβεζα με ποσοστό εμβολιασμένων στο 25%, τα Γιάννενα με 22% και το νομό Άρτας με ποσοστό 19%.

Πόσοι έχουν εμβολιαστεί στην Ελλάδα ανά ηλικία 

Υψηλά ποσοστά έχουν οι ηλικίες άνω των 80 ετών: το 52,3% έχουν λάβει και τις δύο δόσεις, ενώ στο 62,8% έχει χορηγηθεί τουλάχιστον μία. Το μέσο ευρωπαϊκό ποσοστό λήψης δύο δόσεων στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα είναι 54,5%.  

Το τρίτο υψηλότερο ποσοστό κάλυψης στην Ελλάδα καταγράφεται στην ηλικιακή ομάδα 70 έως 79 ετών, στην οποία έχει λάβει μία δόση το 63,4% και δύο δόσεις το 25,4%.  

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι στις τελευταίες θέσεις στην Ευρώπη στους εμβολιασμούς των ηλικιωμένων. 

Όπως σημείωσε, «στις βόρειες χώρες της Ευρώπης ο εμβολιασμός στους ηλικιωμένους ξεπερνά το 75% και στην Ελλάδα σκάρτα φτάνουμε το 60%».  

Τα δεδομένα γίνονται ακόμα χειρότερα όσο κατεβαίνουμε ηλικιακή ομάδα. 

Στους 60-69 παρατηρείται χάσμα μεταξύ όσων έχουν κάνει μια δόση του εμβολίου και όσων έχουν κάνει δύο: 45,3% στην πρώτη περίπτωση και μόλις 3% στη δεύτερη.  

Καθώς οι πλατφόρμες για τις ηλικίες 25 – 59 ετών άνοιξαν σχετικά πρόσφατα, είναι φυσικό να παρατηρούνται χαμηλά ποσοστά.  

Χαμηλή είναι η κάλυψη στην ομάδα 50 – 59 ετών, στην οποία έχει εμβολιαστεί πλήρως το 4,9%, ενώ μία δόση έχει λάβει το 11%. 

 Το μικρότερο ποσοστό αφορά την ηλικιακή ομάδα 25 έως 49 ετών, στην οποία μόλις το 3,8% έχουν εμβολιαστεί πλήρως και το 5,9% με την πρώτη δόση.


Πανελλήνια πρωτιά για τη Θεσπρωτία στο ποσοστό εμβολιασμένων Πανελλήνια πρωτιά για τη Θεσπρωτία στο ποσοστό εμβολιασμένων Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 08, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.