Ενημέρωση από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας για τα Self Tests στον Ιδιωτικό Τομέα

Ενημέρωση από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας για τα Self Tests στον Ιδιωτικό Τομέα



Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, σε συνέχεια της απόφασης για την εφαρμογή του μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που παρέχουν την εργασία τους με φυσική παρουσία, ενημερώνει ότι υπόχρεοι είναι οι εργαζόμενοι στους κλάδους:

α) λιανεμπορίου, β) μεταφορών, γ) εστίασης, δ) χρηματοπιστωτικών και ασφαλιστικών δραστηριοτήτων, ε) δραστηριοτήτων καθαρισμού, στ) υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων, ζ) άλλων δραστηριοτήτων παροχής προσωπικών υπηρεσιών (κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής), η) δραστηριοτήτων σχολών οδηγών, θ) φροντιστηρίων, κέντρων ξένων γλωσσών, φορέων παροχής εκπαίδευσης και πιστοποίησης δεξιοτήτων, ξενόγλωσσων ινστιτούτων εκπαίδευσης και πάσης φύσεως συναφών δομών και ι) δραστηριοτήτων βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, οι εργαζόμενοι στους ανωτέρω κλάδους α) έως και η), από σήμερα Δευτέρα Μαΐου και μέχρι να μειωθεί το επιδημιολογικό φορτίο υποχρεούνται σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self-test), δύο φορές την εβδομάδα.

Η προμήθεια των self-test γίνεται ως εξής:

- το ένα εξ αυτών θα παρέχεται από τον εργοδότη και θα καλύπτεται με δική του δαπάνη,

- ενώ το δεύτερο θα χορηγείται, δωρεάν, από το φαρμακείο με την επίδειξη του ΑΜΚΑ και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης. Tα self–test που θα παρέχονται από τον εργοδότη είναι διαθέσιμα στα φαρμακεία από σήμερα Δευτέρα 10 Μαΐου ενώ οι εργαζόμενοι θα μπορούν να προμηθεύονται τα self-test από την Πέμπτη 13 Μαΐου.

Τα αποτελέσματα και των δυο τεστ θα πρέπει να δηλώνονται στην Πλατφόρμα Δήλωσης COVID-19 tests στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ», με τη συμπλήρωση του ειδικού εντύπου «Υπεύθυνη Δήλωση Εργαζομένων καταγραφής αποτελέσματος COVID-19 TEST».

Παράλληλα τονίζουμε ότι από σήμερα Δευτέρα 10 Μαΐου, έως και την Παρασκευή 14 Μαΐου, στην Πλατεία Δημαρχείου στην Ηγουμενίτσα διενεργούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).
Ενημέρωση από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας για τα Self Tests στον Ιδιωτικό Τομέα Ενημέρωση από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας για τα Self Tests στον Ιδιωτικό Τομέα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 11, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.