ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ



Λαμβάνοντας υπόψη το με αριθμό 58910/31-05-2021 έγγραφο του Διεύθυνσης Δασών Θεσπρωτίας, ενημερώνουμε τους κτηνοτρόφους του Δήμου Ηγουμενίτσας, ότι:
Οι εκτάσεις που κηρύσσονται αναδασωτέες, μετά την εκδήλωση δασικής πυρκαγιάς για την προστασία της καείσης δασικής έκτασης σύμφωνα με το άρθρο 117 παρ. 3 του Συντάγματος και τη δασική νομοθεσία (Ν. 4061/2012), αποτυπώνονται σε χάρτη και μαζί με τις αποφάσεις κήρυξης αποστέλλονται στον ΟΠΕΚΕΠΕ προκειμένου αυτές να εξαιρεθούν από την οικονομική ενίσχυση που δίδεται στους κτηνοτρόφους που τις έβοσκαν πριν την πυρκαγιά, αφού πλέον δεν θα βόσκονται.
Ο δασάρχης αυτεπάγγελτα εκδίδει Δασική Αστυνομική Διάταξη Βοσκής (Δ.Α.Δ. Βοσκής) σε κάθε έκταση που κηρύχτηκε αναδασωτέα με την οποία απαγορεύεται η βοσκή παντός ζώου στην έκταση αυτή σύμφωνα με το άρθρο 60 του Ν. 4264/2014 (ΦΕΚ 118Α΄/15-5-2014).
Ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, παρακαλούμε να συμβάλετε στην προστασία από τις πυρκαγιές, των βοσκήσιμων δασικών εκτάσεων των οποίων έχετε την χρήση, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι ζημιές που προκύπτουν από αυτές (πυρκαγιές) τόσο σε εσάς όσο και στο περιβάλλον.
Στις καείσες περιοχές θα έχετε περικοπές επιδοτήσεων και επιπλέον θα χαθεί το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα της ελεύθερης βοσκής και της εκ των πραγμάτων βιολογικής εκτροφής.

Γραφείο Δημάρχου
Ηγουμενίτσας
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 12, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.