Το παρασκήνιο πίσω από το άνοιγμα του τελωνείου Μαυροματίου

Το παρασκήνιο πίσω από το άνοιγμα του τελωνείου Μαυροματίου



Από το πρωί της Δευτέρας, 8 π.μ. με 4 μ.μ., σύμφωνα με τις πληροφορίες και τις "ανακοινώσεις", ξεκινάει και πάλι τη λειτουργία του, μετά από 9 μήνες, το τελωνείο Μαυροματίου.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, από το τελωνείο Μαυροματίου θα επιτρέπονται έως 250 διελεύσεις ατόμων καθημερινά και θα λειτουργήσει και για τη διέλευση φορτηγών αυτοκινήτων, από και προς την Αλβανία.

Η λειτουργία όμως του τελωνείου έχει πολιτικές προεκτάσεις και κυρίως πολιτικό παρασκήνιο.

Ή έτσι θέλουν κάποιοι να μας κάνουν να πιστέψουμε...

Το περασμένο Σάββατο 29 Μαΐου, διέρρευσε από τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Θεσπρωτίας και υποψήφιο βουλευτή με το Κίνημα Αλλαγής κ. Πάσχο σε Γιαννιώτικο ΜΜΕ, η πληροφορία πως μετά από συνάντηση που είχε στο κατάστημά του με τον πρώην υπουργό στις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και συντοπίτη μας κ. Αλέκο Παπαδόπουλο, όπου του ανέφερε το πρόβλημα που δημιουργεί το παρατεταμένο κλείσιμο του τελωνείου στην οικονομία της Θεσπρωτίας, ο δεύτερος επικοινώνησε με τον πρώην σύντροφό του και σημερινό Υπουργό Προστασίας του Πολίτη στη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρυσοχοΐδη και έλαβε τη διαβεβαίωση πως το τελωνείο θα λειτουργήσει άμεσα.

Τόσο απλό;

Βέβαια, δύο μέρες μετά από τη συνάντησή του με τον κ. Παπαδόπουλο, ο κ. Πάσχος απέστειλε νέα επιστολή προς όλους σχεδόν τους Υπουργούς της κυβέρνησης, με την οποία ζητούσε το άνοιγμα του τελωνείου.

Ποιά άραγε η σκοπιμότητα αυτής της επιστολής, από τη στιγμή που όπως ο ίδιος ισχυρίζεται γνώριζε ήδη για το επικείμενο άνοιγμα του τελωνείου;

Την Τετάρτη 2 Ιουνίου, με διαρροή του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη, πάλι σε Γιαννιώτικα ΜΜΕ, έγινε γνωστό πως σε επικοινωνία που είχε ο ίδιος με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, του ανακοινώθηκε το άνοιγμα του τελωνείου.

Λίγες ώρες μετά, ο κυβερνητικός βουλευτής κ. Γιόγιακας, αγκαζέ με τον δεξιό δήμαρχο Φιλιατών, φωτογραφιζόντουσαν με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη, σε συνάντηση κατά την οποία δόθηκε σαφής δέσμευση για την επαναλειτουργία του Τελωνείου Μαυροματίου.

Λες και το άνοιγμα του τελωνείου είναι στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Επικρατείας...

Για να κλείσουμε τον κύκλο των ... κατόπιν ενεργειών μου, με το Σύλλογο Βορειοηπειρωτών Θεσπρωτίας, οι οποίοι ευχαρίστησαν τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας, τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κάτση καθώς και τον πρώην Υπουργό του ΠΑΣΟΚ κ. Παπαδόπουλο, ξεχνώντας επιδεικτικά την όποια συνεισφορά τόσο του κυβερνητικού βουλευτή, όσο και του προέδρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας αλλά και του Περιφερειάρχη Ηπείρου.

Μπερδευτήκατε και εσείς όσο και εμείς;

Το σίγουρο είναι πως το άνοιγμα του τελωνείου του Μαυροματίου, θα τονώσει την τοπική αγορά αλλά και θα διευκολύνει την καθημερινότητα των ομογενών μας.

Όπως σίγουρο είναι και πως αυτοί που σήμερα προσπαθούν να μας πείσουν πως με δική τους παρέμβαση ανοίγει το τελωνείο, και μάλιστα με τόσο απλό τρόπο, ο καθένας με τον τρόπο του, είναι οι κύριοι υπεύθυνοι πως δεν κατάφεραν να πείσουν τόσους μήνες την κεντρική διοίκηση για την αναγκαιότητα της επαναλειτουργίας του.

Αν όντως χρειαζόταν απλά είτε να φάει πατσά ο Αλέκος στον Αλέκο και να τηλεφωνήσει στον Χρυσοχοΐδη, ή χρειαζόταν ένα τηλεφώνημα του άλλου Αλέκου στον κ. Οικονόμου, ή η επίσκεψη του Γιόγιακα με τον Σπύρο Παππά στον κ. Γεραπετρίτη, είναι υπόλογοι στους κατοίκους για αυτή τους την ολιγωρία και καθυστέρηση.

Ειδάλλως και εκ των υστέρων, προσπαθούν να καρπωθούν πολιτικά, μία εκ των πραγμάτων προδιαγεγραμμένη απόφαση, αφού δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει ο τουρισμός με κλειστά τα τελωνεία της χώρας.

Υ.Γ. Πιο πιθανό είναι το ενδεχόμενο να εισακούστηκε η φωνή του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Πιτούλη, ο οποίος τόλμησε και φώναξε τα πράγματα με το όνομά τους, αναφέροντας πως ούτως ή άλλως οι εργάτες γης και οι έχοντες ελληνική ταυτότητα ομογενείς διέρχονται τα σύνορα ανεξέλεγκτα κατά ομάδες και κατά μόνας από περάσματα, εκθέτοντας έτσι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο είναι και ένα από τα συναρμόδια Υπουργεία που αποφασίζουν το άνοιγμα ή όχι του τελωνείου.
Το παρασκήνιο πίσω από το άνοιγμα του τελωνείου Μαυροματίου Το παρασκήνιο πίσω από το άνοιγμα του τελωνείου Μαυροματίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 04, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.