Εθελοντικός εμβολιασμός με Pfizer - Moderna για τους εφήβους 15-17 ετών

Εθελοντικός εμβολιασμός με Pfizer - Moderna για τους εφήβους 15-17 ετώνΗ Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών διατυπώνει θετική γνώμη για τον εθελοντικό εμβολιασμό ατόμων 15-17 ετών με γονική συναίνεση, ανακοινώθηκε κατά την ενημέρωση του υπουργείο Υγείας. Για τον εμβολιασμό των εφήβων θα χρησιμοποιηθούν τα mRNA εμβόλια των Pfizer και Moderna.

H πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των εφήβων 15-17 ετών θα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται να δοθούν όλες οι λεπτομέρειες για το πώς θα κλείνουν τα ραντεβού και πώς θα εξασφαλιστεί η συναίνεση των γονέων.

«Το καλοκαίρι επισκιάζεται από την απειλητική μετάλλαξη Δ, που φέρνει αλλαγή των δεδομένων», ανέφερε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση για το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19. «Ως προς την βαρύτητα της νόσου, είναι ακόμα νωρίς να πούμε αν είναι ήπια ή όχι. Το σίγουρο είναι ότι είναι πιο μεταδοτική», δήλωσε.

Σχετικά με την προστασία από την μετάλλαξη Δ, τόνισε ότι και τα 4 διαθέσιμα εμβόλια είναι αποτελεσματικά σε υψηλό ποσοστό. «Η προστασία με μία δόση είναι μόνο 33% και άρα είναι σημαντικό να γίνουν και οι δύο δόσεις» είπε η κ. Θεοδωρίδου, τονίζοντας παράλληλα ότι πρέπει να τηρούνται και τα μέτρα προστασίας. «Ο πληθυσμός που παραμένει ανεμβολίαστος, είναι άτομα κάτω των 18 ετών. Τα παιδιά και οι έφηβοι έχουν μικρό, αλλά υπαρκτό κίνδυνο νόσησης».

Η κ. Θεοδωρίδου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα υποκείμενα νοσήματα στα παιδιά, λέγοντας ότι ο εμβολιασμός θα πρόσφερε προστασία στα παιδιά με υποκείμενα νοσήματα. «Με τον εμβολιασμό των εφήβων», είπε, «υπάρχει και η προστασία μεγαλύτερης ηλικίας, που για κάποιο λόγο δεν εμβολιάστηκαν».

«Στην Ευρώπη κάθε κράτος διαμορφώνει την δική του στρατηγική για τον εμβολιασμό παιδιών και εφήβων. Το κυρίαρχο θέμα ελέγχου, είναι περιστατικά περικαρδίτιδας - και σε 6 εκ. εμβολιασμών, έχουν καταγραφεί 250 ήπιες περιπτώσεις περικαρδίτιδας, κάτι που δεν αναιρεί το όφελος των εμβολιασμών» δήλωσε η κ. Θεοδωρίδου.
Εθελοντικός εμβολιασμός με Pfizer - Moderna για τους εφήβους 15-17 ετών Εθελοντικός εμβολιασμός με Pfizer - Moderna για τους εφήβους 15-17 ετών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 05, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες