Θεσπρωτία: Φωτιά στα ελληνοαλβανικά σύνορα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Θεσπρωτία: Φωτιά στα ελληνοαλβανικά σύνορα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)



Μια ακόμη "εισερχόμενη" πυργκαγιά από την Αλβανία αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις Θεσπρωτίας από το πρωί της Τετάρτης στα ελληνοαλβανικά σύνορα, στη θέση Λημέρι στον Άγιο Νικόλαο Φιλιατών


Είναι συνήθες φαινόμενο εδώ και πολλά χρόνια, δεδομένου ότι η τακτική των κτηνοτρόφων να καίνε χορτολιβαδικές εκτάσεις για να τρέφονται τα ζώα τους, στη γείτονα χώρα, με αποτέλεσμα, όταν πνέουν άνεμοι, να εξαπλώνονται οι πυρκαγιές και στο ελληνικό έδαφος. Αλλά δεν είναι η μόνη αιτία..



Το έργο της κατάσβεσης είναι δύσκολο, δεδομένου ότι πρόκειται για δύσβατη περιοχή και επιχειρούν μόνο πεζοπόρα τμήματα, ενώ κατά διαστήματα αυξάνεται και η ένταση του ανέμου.

Αναμένεται σε λίγη ώρα εκσκαφικό μηχάνημα της Π.Ε. Θεσπρωτίας να ενισχύσει το έργο των πυροσβεστών, ενώ η Π.Υ. Θεσπρωτίας βρίσκεται σε επικοινωνία με την Πυροσβεστική υπηρεσία της Αλβανίας.

Στο σημείο επιχειρούν 17 άνδρες της Πυροσβεστικής με 7 οχήματα.
Σύμφωνα με την εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή δεν κινδυνεύουν κοντινοί οικισμοί.
Για κάθε νεότερο θα ενημερώσουμε με νέα ανάρτηση.


Θεσπρωτία: Φωτιά στα ελληνοαλβανικά σύνορα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Θεσπρωτία: Φωτιά στα ελληνοαλβανικά σύνορα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 04, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.