Η αστυνομία βεβαιώνει παραβάσεις, το Διοικητικό Πρωτοδικείο αναστέλλει…

Η αστυνομία βεβαιώνει παραβάσεις, το Διοικητικό Πρωτοδικείο αναστέλλει…


Τρεις συνεχόμενες βδομάδες, τρία πρόστιμα στο ίδιο κατάστημα της Ηπείρου που προσφέρει ζωντανά θεάματα!

Πριν μία βδομάδα, στις 14 Αυγούστου στο εν λόγω κατάστημα η Αστυνομία βεβαίωσε πρόστιμο τριών χιλιάδων ευρώ και το έθεσε σε 15ήμερη αναστολή καθώς ήταν η δεύτερη παράβαση μέσα σε λίγες ημέρες.

Το βράδυ της Παρασκευής 20 Αυγούστου ωστόσο, το κατάστημα λειτούργησε κανονικά καθώς η δεκαπενθήμερη αναστολή έμεινε στα χαρτιά!

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν την αίσθηση ότι τα πρόστιμα στα καταστήματα ή τις αναστολές λειτουργίας που επιβάλλονται τα… σβήνει η Αστυνομία. Όμως αυτό δεν ισχύει.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τη νομοθεσία από τους επιχειρηματίες που δέχονται τις βεβαιώσεις παραβάσεων γίνεται προσφυγή στο Διοικητικό Πρωτοδικείο και κει αποφασίζεται η τύχη τους!

Στην προκειμένη περίπτωση έγινε προσφυγή στο Διοικητικό Πρωτοδικείο της Κέρκυρας όπου ανήκει ο Νομός Θεσπρωτίας.

Η προσφυγή έγινε δεκτή και έτσι το κατάστημα δεν μπήκε σε 15ήμερη αναστολή παρά την βεβαίωση παραβάσεων της αστυνομίας!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είναι η μοναδική περίπτωση καθώς κάτι ανάλογο συνέβη και με άλλο κατάστημα στο Νομό Θεσπρωτίας.

Επίσης οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το ίδιο συμβαίνει και με καταστήματα της Κέρκυρας τα οποία μπορεί να κλείνει η αστυνομία αλλά συνεχίζουν να λειτουργούν μετά τις προσφυγές στο Διοικητικό Πρωτοδικείο.

Και κάπως έτσι η πολιτεία μετρά χιλιάδες ευρώ από πρόστιμα εκ των οποίων μάλλον ελάχιστα έχει εισπράξει.

Παράλληλα εμφανίζει το «σκληρό πρόσωπο» για την τήρηση των υγειονομικών όρων με τους ελέγχους της Αστυνομίας όπου όμως η νομοθεσία δίνει το περιθώριο του «καλού» σε άλλα όργανά της.
Η αστυνομία βεβαιώνει παραβάσεις, το Διοικητικό Πρωτοδικείο αναστέλλει… Η αστυνομία βεβαιώνει παραβάσεις, το Διοικητικό Πρωτοδικείο αναστέλλει… Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Αυγούστου 22, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.