Χωροθετήθηκε η μαρίνα στην Ηγουμενίτσα!

Χωροθετήθηκε η μαρίνα στην Ηγουμενίτσα!


Ενώ το θέμα της απόδοσης στο Δήμο Ηγουμενίτσας, της χερσαίας ζώνης, εκκρεμεί και παραπέμπεται από… Δευτέρα σε Τετάρτη κι από Τετάρτη σε Παρασκευή… με ΚΥΑ των Υπουργών Τουρισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος και Ενέργειας χωροθετήθηκε ο τουριστικός λιμένας Ηγουμενίτσας.

Η μαρίνα 340 θέσεων βρίσκεται στο βόρειο άκρο του παραλιακού μετώπου της πόλης της Ηγουμενίτσας, ανήκει στον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας και θα υποδέχεται σκάφη έως και 25 μέτρων.

Στην χερσαία ζώνη της θα αναπτυχθούν δραστηριότητες επισκευής και συντήρησης σκαφών, κτίρια γραφείων και 6.000 τ.μ μικτής ζώνης εμπορικών δραστηριοτήτων και καταστημάτων.

Όπως αναφέρει στην από 27/07/2021 ανακοίνωσή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, το Υπουργείο Τουρισμού: “Ο τουριστικός λιμένας Ηγουμενίτσας θα ενισχύσει τις προοπτικές του υποσυστήματος του Ιονίου στον θαλάσσιο τουρισμό και θα αποτελέσει ισχυρό πόλο τουριστικής και εμπορικής ανάπτυξης για την Θεσπρωτία και όλη την Περιφέρεια Ηπείρου”.
Η Μαρίνα καταλαμβάνει θαλάσσιο μέτωπο σε μήκος περίπου 700μ. εντός της χερσαίας ζώνης. Το εξωτερικό έργο προστασίας της μαρίνας συνίσταται από πλωτό κυματοθραύστη συνολικού μήκους 550μ. Δημιουργούνται κρηπιδώματα μήκους 517 μ. όπισθεν των οποίων δημιουργείται ενιαία χερσαία ζώνη εκτάσεως περίπου 35.863μ2 (για τις χερσαίες εγκαταστάσεις ).

Οι δε θέσεις ελλιμενισμού των σκαφών διαμορφώνονται αφενός με τη χρήση τεσσάρων (4) πλωτών προβλητών, που διατάσσονται εγκάρσια στο βορειοανατολικό κρηπίδωμα, αφετέρου με την κατασκευή συμβατικών λιμενικών κρηπιδωμάτων.
Χωροθετήθηκε η μαρίνα στην Ηγουμενίτσα! Χωροθετήθηκε η μαρίνα στην Ηγουμενίτσα! Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 02, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.