Ηγουμενίτσα – Βόλος: 400 χλμ ποδηλασίας για την ενίσχυση του Ορφανοτροφείου

Ηγουμενίτσα – Βόλος: 400 χλμ ποδηλασίας για την ενίσχυση του Ορφανοτροφείου



Από την Ηγουμενίτσα, ξεκινά σήμερα (07/09/2021) αργά το μεσημέρι, μια ποδηλατική διαδρομή – για καλό σκοπό – μήκους 400 περίπου χιλιομέτρων από την Ηγουμενίτσα μέχρι τον Βόλο. Πρόκειται για τη δεύτερη φάση της πρωτοβουλίας κοινωνικής αλληλεγγύης που ανέλαβε ο αλπινιστής Νίκος Μαγγίτσης, θέτοντας ως στόχο να διανύσει 1.000 χιλιόμετρα, με στόχο τη στήριξη του Ορφανοτροφείου Βόλου. Συνοδοιπόρο θα έχει τον Νίκο Γλιάτη.

Η πρώτη φάση της πρωτοβουλίας ολοκληρώθηκε με περπάτημα και τρέξιμο από το Λιτόχωρο μέχρι την Αγριά, μια διαδρομή μήκους 300 περίπου χιλιομέτρων, ενώ μέχρι το τέλος του Σεπτεβρίου, άλλα 300 χιλιόμετρα θα διανυθούν με κανόε – καγιάκ από τη Θάσο μέχρι την Αγριά.

Τα μεσάνυχτα της Τρίτης οι δύο ποδηλάτες υπολογίζουν να περνάνε την Κατάρα, ενώ η συνολική διαδρομή θα διαρκέσει από 26-30 ώρες, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν.

Υπό την αιγίδα του φορέα πολιτισμού της Μητρόπολης Δημητριάδος «Μαγνήτων Κιβωτός», ο Νίκος Μαγγίτσης, έχοντας στήριγμα του τον όμιλο «Αθλος», αλλά και με τη σημαντική βοήθεια της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων που θα τον συνοδεύει, και με την προτροπή του Δήμου Βόλου, πραγματοποιεί αυτή τη δράση με στόχο την οικονομική ενίσχυση του Ορφανοτροφείου Βόλου.

Κάθε προσφορά που θα συγκεντρωθεί, είτε από χορηγούς, είτε από ευαισθητοποιημένους πολίτες, θα διατεθεί για την οικονομική ενίσχυση του Ορφανοτροφείου και την κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν.

Το Ορφανοτροφείο Βόλου μέτρα πάνω από 125 χρόνια προσφοράς, είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου και παρέχει, εντελώς δωρεάν, υπηρεσίες προς τα παιδιά που φιλοξενεί και έχει τη νόμιμη επιμέλειά τους κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης.

Το Ίδρυμα φιλοξενεί παιδιά ηλικίας 5-18 ετών είτε ορφανά, είτε από μονογονεϊκή οικογένεια, εγκαταλελειμμένα, άπορα, από χωρισμένους γονείς. Στα παιδιά παρέχεται φιλοξενία, φροντίδα, εκπαίδευση και αθλητισμός.

Τα τελευταία 3 χρόνια σε συνεργασία με την Πρόνοια, στηρίζει επίσης οικογένειες που αδυνατούν οικονομικά να μεγαλώσουν τα παιδιά τους και βοηθά με ανοιχτή φιλοξενία προσφέροντας σίτιση, ρουχισμό, εκπαίδευση, δραστηριότητες, κι έπειτα από το βραδινό φαγητό και το μπάνιο τους, γυρίζουν στο σπίτι τους για ύπνο.

Αυτή τη στιγμή στο Ορφανοτροφείο βρίσκονται 15 παιδιά, από τα οποία τα 6 είναι σε καθεστώς ανοιχτής φιλοξενίας.

Η λειτουργία του Ιδρύματος στηρίζεται σε δωρεές των πολιτών, είτε οικονομικά είτε σε υλικά αγαθά, δωρεάν φροντιστήρια, εθελοντισμό και δωρεάν συντήρηση του κτιρίου.

Παρόλο που το ίδρυμα έχει δυνατότητα φιλοξενίας 17 παιδιών ακόμα, λόγω της οικονομικής κρίσης οι δωρεές μειώθηκαν στο 70% και το ίδρυμα αδυνατεί να αντεπεξέλθει.

Ο Βολιώτης Νίκος Μαγγίτσης είναι ορειβάτης και αλπινιστής, ο μόνος Έλληνας που έχει ολοκληρώσει το εγχείρημα της κατάκτησης των «7 summits», δηλαδή έχει ανέβει στις επτά υψηλότερες κορυφές του πλανήτη, σε καθεμία από τις επτά ηπείρους: Έβερεστ, Ακονκάγκουα, Μακ Κίνλεϊ, Κιλιμάντζαρο, Ελ Μπρους, Βίνσον, και Κάρστενσζ.

Είναι ο πρώτος και μοναδικός Έλληνας μέχρι σήμερα, που έχει φτάσει πεζοπορικά στον Βόρειο Πόλο και τον Νότιο Πόλο.

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ:

EUROBANK

IBAN: GR3202600180000040201199185

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

IBAN : GR 43 0172 6120 0056 1204 0236 477

Το τηλέφωνο του ιδρύματος: 2421023264

Πρόεδρος: Κώστας Θεοδώρου
Ηγουμενίτσα – Βόλος: 400 χλμ ποδηλασίας για την ενίσχυση του Ορφανοτροφείου Ηγουμενίτσα – Βόλος: 400 χλμ ποδηλασίας για την ενίσχυση του Ορφανοτροφείου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 07, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.