Η πολιτική της ...τουαλέτας

Η πολιτική της ...τουαλέτας


Η Ηγουμενίτσα είναι ίσως η μοναδική πόλη, τουριστική μάλιστα, που δεν διαθέτει πλέον καμία δημόσια τουαλέτα.

Να υπενθυμίσουμε στους πιο παλιούς, πως κάποτε στην Ηγουμενίτσα λειτουργούσαν 4 δημόσιες τουαλέτες.

Κάποιοι όμως αποφάσισαν να τις κλείσουν για να κάνουν "πολιτική" με αυτές.

Οι πρώτες τουαλέτες που σφραγίστηκαν, ήταν αυτές που βρίσκονταν δίπλα από τα γήπεδα τένις στα Βραχάκια. Η τότε δημοτική αρχή Κάτσινου, μετά από ρεπορτάζ τοπικού site όπου παρουσιαζόταν η τραγική κατάσταση που επικρατούσε στις τουαλέτες, αποφάσισε αντί να τις καθαρίσει, να τις σφραγίζει οριστικά.


Η συνέχεια δόθηκε με τις τουαλέτες που λειτουργούσαν στο πάρκο, δίπλα από το πνευματικό κέντρο Πάνθεον.

Τις δημόσιες τουαλέτες που βρίσκονται στη κεντρική πλατεία, δεν κατάφερε καμία δημοτική αρχή να τις λειτουργήσει, παρά τις δεκάδες χιλιάδες ευρώ που δαπανήθηκαν.

Τελευταίες έκλεισαν οι τουαλέτες που βρίσκονταν απέναντι από το κτήριο της περιφέρειας και δίπλα από το πάρκινγκ.

Αυτές, μετά από ρεπορτάζ μας για τις άθλιες συνθήκες, ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας, είχε αποφασίσει να τις γκρεμίσει και να τις ξανακατασκευάσει. Υπόσχεση που δεν υλοποιήθηκε, αφού μέχρι και σήμερα παραμένουν κλειστές.

Το τελευταίο διάστημα καταλάβαμε ποιος ήταν ο σκοπός τους.

Η μικροπολιτική της σημερινής διοίκησης της ΟΛΗΓ Α.Ε.

Αφού αποφάσισαν να παραχωρήσουν τουλάχιστον τις δύο από αυτές, σε συλλόγους και ομάδες.

Και ας συμπεριλαμβάνονται στις υπό παραχώρηση στο Δήμο εκτάσεις της χερσαίας ζώνης. Η διοίκηση της ΟΛΗΓ έτρεξε να προλάβει ώστε να δημιουργήσει τετελεσμένα.


Η αρχή έγινε με τις τουαλέτες δίπλα από το Πάνθεον, οι οποίες παραχωρήθηκαν στον κυνηγετικό σύλλογο Ηγουμενίτσας, ο οποίος μάλιστα ευχαρίστησε και τον τοπικό βουλευτή κ. Γιόγιακα, δείχνοντάς τον με τον τρόπο αυτό, ως τον ηθικό αυτουργό της παραχώρησης. 

Οι πληροφορίες που φτάνουν στα αυτιά μας είναι πως και τις τουαλέτες που βρίσκονται δίπλα από τα γήπεδα τένις, ετοιμάζονται να τις παραχωρήσουν στην ΠΑΕ Θεσπρωτός.

Μένει να παραχωρήσουν και τις τουαλέτες στο πάρκινγκ, στην ένωση εργολάβων δημοσίων έργων Θεσπρωτίας (!), για να τριτώσει το καλό.

Πολιτική της τουαλέτας λοιπόν...
Η πολιτική της ...τουαλέτας Η πολιτική της ...τουαλέτας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 09, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.