Εκτοξεύθηκαν ξενοδοχεία και εστίαση στην Ήπειρο – Τα στοιχεία για Ιούνιο και Ιούλιο

Εκτοξεύθηκαν ξενοδοχεία και εστίαση στην Ήπειρο – Τα στοιχεία για Ιούνιο και Ιούλιο



Στα ύψη εκτοξεύθηκε ο κύκλος εργασιών για την εστίαση και τα καταλύματα στην Ήπειρο κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους κι αφού το πρώτο είχε υποστεί τεράστια καθίζηση λόγω των μέτρων για την πανδημία.

Πιο εντυπωσιακή όμως είναι η άνοδος που καταγράφηκε τους δύο πρώτους μήνες του καλοκαιριού, διάστημα για το οποίο δημοσιοποίησε στοιχεία η Ελληνική Στατιστική.

Το διάστημα των δύο θερινών μηνών και στον κλάδο των καταλυμάτων την μεγαλύτερη αύξηση κατέγραψε ο Νομός της Πρέβεζας σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα της περσινής χρονιάς που μακράν το χειρότερο των τελευταίων δεκαετιών.

Τον Ιούνιο ο κύκλος εργασιών για τα καταλύματα της Πρέβεζας αυξήθηκε κατά 508% και τον Ιούλιο κατά 178%!

Για το δίμηνο ο τζίρος ανήλθε στα 4,2 εκατομμύρια όταν το αντίστοιχο διάστημα του 2020 έφτασε το 1,3 εκατομμύρια.

Αύξηση καταγράφεται και στους άλλους τρεις Νομούς της Ηπείρου. Από την τουριστική πίτα προκύπτει ότι ένα πολύ μικρό κομμάτι παίρνει ο Νομός Άρτας. Ο τζίρος των καταλυμάτων για τον Ιούνιο και τον Ιούλιο ήταν μικρότερος των 400 χιλιάδων και αυξημένος κατά 45% περίπου σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Την δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση αν και θερινοί μήνες κατέγραψε ο νομός Ιωαννίνων. Για το διάστημα αυτό ο κύκλος εργασιών των καταλυμάτων άγγιξε τα δυόμισι εκατομμύρια ευρώ, αυξημένος κατά 150% σε σύγκριση με πέρυσι.

Στα ίδια επίπεδα –ποσοστιαία- είναι η αύξηση και για το Νομό Θεσπρωτίας. Ο τζίρος άγγιξε τα δύο εκατομμύρια όταν το αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρονιάς ήταν περίπου 900 χιλιάδες.


Ο κλάδος της εστίασης στο Νομό Ιωαννίνων κατέγραψε αύξηση τζίρου κατά 12,2 τον Ιούνιο και 4,8% τον Ιούλιο.

Στο Νομό Θεσπρωτίας η αύξηση για τον Ιούνιο φτάνει στο 80,8% και τον Ιούλιο στο 43,6% ενώ για το Νομό Πρέβεζας τον Ιούνιο η αύξηση ανέρχεται στο 55% και τον Ιούλιο στο 63,7%. Για το Νομό Άρτας δεν υπάρχουν καταχωρημένα στοιχεία.

Εκτοξεύθηκαν ξενοδοχεία και εστίαση στην Ήπειρο – Τα στοιχεία για Ιούνιο και Ιούλιο Εκτοξεύθηκαν ξενοδοχεία και εστίαση στην Ήπειρο – Τα στοιχεία για Ιούνιο και Ιούλιο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 25, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.