Εργαστήρια Δεξιοτήτων για Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Θεσπρωτίας

Εργαστήρια Δεξιοτήτων για Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Θεσπρωτίας



Τα Κέντρα Πρόληψης ανταποκρινόμενα στο ρόλο τους ως φορείς υλοποίησης προγραμμάτων πρόληψης της ψυχοκοινωνικής υγείας και των εξαρτήσεων στη σχολική κοινότητα, έχουν ενεργό συμμετοχή στην ανάπτυξη εγκεκριμένων υλικών πρόληψης μέσα στην πλατφόρμα 21+(με πάνω από 20 προτάσεις στους άξονες «Ζω καλύτερα – Ευ ζην» και «Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ – Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη» να έχουν πάρει την έγκριση του Ι.Ε.Π.).

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για ενίσχυση στην υλοποίηση των εργαστηρίων δεξιοτήτων από μέρους σας και γνωριμία με αυτά, θέλουμε να σας προσκαλέσουμε σε ένα διήμερο διαδικτυακό εργαστήριο διάρκειας 6 ωρών, με στόχο να εστιάσουμε στη σημασία της βιωματικής μάθησης, στη δυναμική ομάδας, να προτείνουμε τρόπους αξιοποίησης τους, καθώς και στη φιλοσοφία των συγκεκριμένων προτεινόμενων εκπαιδευτικών υλικών.

Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα μέσα από την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών και τη συμμετοχή τους σε ομαδικές δραστηριότητες να γνωρίσουν τις βασικές αρχές της βιωματικής μεθοδολογίας, να συζητήσουν για τις εφαρμογές της, να διερευνήσουν γνωστικές και συναισθηματικές ανάγκες σχετικά με τα παραπάνω, να πάρουν πληροφορίες για τα προγράμματα και να δημιουργήσουμε από κοινού ένα περιβάλλον προσομοίωσης αυτών. Για όσους εκπαιδευτικούς το επιθυμούν, θα υπάρχει η δυνατότητα υποστήριξης τους στην περίπτωση που επιλέξουν να υλοποιήσουν κάποιο από τα υλικά των Κέντρων Πρόληψης.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στις 12 και 13 Οκτωβρίου και ώρες 17.00 – 20.00, μέσω zoom. Σε περίπτωση θετικής ανταπόκρισης από μέρους σας, παρακαλούμε καλέστε μας στο τηλ. 2665025140 ή απαντήστε μας στο e-mail : mithos2@otenet.gr , ως την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου για να σας αποστείλουμε τον σχετικό σύνδεσμο.

Από το Κ.Π. ΑΡΙΑΔΝΗ
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Δημάκος Δημήτριος



Εργαστήρια Δεξιοτήτων για Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Θεσπρωτίας Εργαστήρια Δεξιοτήτων για Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 29, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.