Γιορτάστηκε και στην Ηγουμενίτσα η Πανευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2021

Γιορτάστηκε και στην Ηγουμενίτσα η Πανευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2021


Ο Φορέας Διαχείρισης Καλαμά - Αχέροντα - Κέρκυρας σε συνεργασία με το ΚΠΕ Φιλιατών και την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία διοργάνωσε και φέτος την Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών (Eurobirdwatch 2021). H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Δρέπανο (Μακρυγιάλι) Ηγουμενίτσας την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου με την συμμετοχή παιδιών από το ΚΔΑΠ-μεΑ «Το Εργαστήρι». Το θέμα της φετινής γιορτής ήταν η «Παράνομη παγίδευση & εμπορία πουλιών».

Τα παιδιά ενημερώθηκαν από το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης για της παράνομες δραστηριότητες, όπως την παράνομη θανάτωση, δηλητηρίαση, παγίδευση και εμπορία των άγριων πτηνών που συμβαίνει σε ορισμένες χώρες της ΕΕ καθώς και τις αρνητικές επιπτώσεις τους.

Με τα τηλεσκόπια πραγματοποιήθηκε παρατήρηση των πουλιών στη λιμνοθάλασσα Βατάτσα και διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό που αφορά στις προστατευόμενες περιοχές ευθύνης του Φορέα. Τα είδη που παρατηρήθηκαν ήταν φλαμίνγκο, αργυροπελεκάνοι, λευκοτσικνιάδες, σταχτοτσικνιάδες, λαγγόνες, κορμοράνοι κλπ.

Ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετείχαν στην Γιορτή Πουλιών και συνέβαλαν με την παρουσία τους στην επιτυχία της και ανανεώνουμε το ραντεβού μας με ανάλογες δράσεις στο προσεχές μέλλον.






Γιορτάστηκε και στην Ηγουμενίτσα η Πανευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2021 Γιορτάστηκε και στην Ηγουμενίτσα η Πανευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2021 Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 19, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.