ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ



Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας, με ομόφωνη απόφαση από την εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση των αντιπροσώπων του, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10/10, καταδικάζει τις δολοφονικές επιθέσεις των ναζιστών εγκληματιών τις προηγούμενες ημέρες εναντίον αγωνιζόμενων μαθητών, φοιτητών και εργαζομένων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Ένα χρόνο μετά την καταδικαστική απόφαση για τη φασιστική- ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής που αποτέλεσε τη δικαίωση τόσο των οικογενειών των θυμάτων όσο και του αγώνα του εργατικού λαϊκού κινήματος που με την πάλη και την αδιάλλακτη στάση του κατά του φασισμού δεν άφησε αυτόν να σταθεί σε καμιά γειτονιά, σε κανένα σωματείο, σε κανένα μαζικό χώρο, τα συμπεράσματα παραμένουν επίκαιρα και ζωντανά. Οι πρόσφατες επιθέσεις έρχονται να υπενθυμίσουν με τον πιο χειροπιαστό τρόπο το εγκληματικό πρόσωπο του φασισμού, ότι ο φασισμός είναι γέννημα- θρέμμα του εκμεταλλευτικού συστήματος, ενώ ταυτόχρονα ανέδειξαν και τις ευθύνες που φέρει η κυβέρνηση με την προκλητική ανοχή με το επιχείρημα του «μεμονωμένου περιστατικού» και την ακόμη πιο προκλητική και ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων που αναπαράγεται από το πρωί μέχρι το βράδυ στα ΜΜΕ.

Δεν είναι τυχαίο ότι ξαμόλησαν τα μαντρόσκυλα του συστήματος σε μια περίοδο που δυναμώνουν οι αγώνες του εργατικού-λαικού κινήματος για να σπείρουν φόβο και τρομοκρατία. Με την ανοχή κυβέρνησης και αστυνομίας οι ναζί αλωνίζουν αποδεικνύοντας αυτό που από την πρώτη στιγμή είχε επισημάνει το ταξικό εργατικό κίνημα: κανένας εφησυχασμός, καμία επανάπαυση. Με το φασισμό δεν ξεμπερδέψαμε αφού δεν έχουμε «ξεμπερδέψει» με το σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει.

Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις της περασμένης Πέμπτης σε όλες τις πόλεις της χώρας έδειξαν ότι το εργατικό λαϊκό κίνημα έχει αντανακλαστικά, είναι σε εγρήγορση. Έδωσαν ηχηρή απάντηση και έστειλαν το μήνυμα: το ταξικό εργατικό κίνημα δεν πρόκειται να υποταχθεί στις προσπάθειες εκφοβισμού και τρομοκράτησης του λαού!

Μόνο ο ανειρήνευτος, οργανωμένος, συλλογικός και μαζικός αγώνας των εργαζομένων, της νεολαίας, όλου του λαού που θα στοχεύει στον πραγματικό αντίπαλο, το εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά το φασισμό, μπορεί να τον αντιμετωπίσει!

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΣΧΟΛΕΙΑ, ΣΧΟΛΕΣ, ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ!
ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 13, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.