Δημοπρατείται η μελέτη του σιδηροδρομικού δικτύου Τρίκαλα - Καλαμπάκα - Ιωάννινα - Ηγουμενίτσα

Δημοπρατείται η μελέτη του σιδηροδρομικού δικτύου Τρίκαλα - Καλαμπάκα - Ιωάννινα - Ηγουμενίτσα


Δημοπρατείται η μελέτη του σιδηροδρομικού δικτύου Τρίκαλα- Καλαμπάκα -Ιωάννινα- Ηγουμενίτσα.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σε συναντήσεις που είχε στην Αθήνα με τον Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ Σπύρο Πατέρα, τον Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου και Εκτελεστικό Μέλος Θανάση Κοτταρά και τον Διευθυντή, αρμόδιο για έργα ανάπτυξης, Κωνσταντίνο Μουρουδέλη, ενημερώθηκε για την ένταξη της μελέτης, συνολικού προϋπολογισμού 17 εκατομμυρίων ευρώ στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα CEF που οδηγεί στη δημοπράτησή της, το προσεχές διάστημα.

Επιπλέον, όπως γνωστοποίησε ο Περιφερειάρχης, επαναδημοπρατείται το έργο της ηλεκτροκίνησης της σιδηροδρομικής γραμμής Παλαιοφάρσαλος- Καλαμπάκα, μετά την ακύρωση του διαγωνισμού από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και τον αρμόδιο Υφυπουργό Μιχάλη Παπαδόπουλο, προωθεί τον χαρακτηρισμό της γραμμής Καλαμπάκα- Κοζάνη ως «πρωτεύουσας σιδηροδρομικής γραμμής» (COR), προκειμένου να ενταχθεί για χρηματοδότηση στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα CEF, η μελέτη για την αναβάθμισή της.

πηγή : ypodomes.com
Δημοπρατείται η μελέτη του σιδηροδρομικού δικτύου Τρίκαλα - Καλαμπάκα - Ιωάννινα - Ηγουμενίτσα Δημοπρατείται η μελέτη του σιδηροδρομικού δικτύου Τρίκαλα - Καλαμπάκα - Ιωάννινα - Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 29, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.