Απεργούν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Φιλιατών

Απεργούν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Φιλιατών 


Οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών την Πέμπτη 21/10 συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία της ΠΟΕΔΗΝ. Απεργούμε για να υπερασπιστούμε τα εργασιακά μας δικαιώματα και γιατί στεκόμαστε στο πλάι του λαού στον αγώνα του για πλήρη και δωρεάν περίθαλψη.

Εδώ και σχεδόν δύο μήνες περίπου 20 συνάδελφοι μας βρίσκονται σε αναστολή εργασίας. Στην ουσία είναι απολυμένοι αφού είναι χωρίς μισθό και ασφάλιση. Ο εμβολιασμός αποτέλεσε πρόσχημα από την πλευρά της κυβέρνησης για μια πρωτοφανή επίθεση στο δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά στο χώρο των νοσοκομείων. Συμπλήρωσε μια σειρά αντεργατικών μέτρων που εφαρμόστηκαν κατά την διάρκεια της πανδημίας . Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά εργαζόμαστε με αναστολή αδειών, με ελλείψεις σε σχεδόν όλα τα τμήματα , με μετακινήσεις , με κάλυψη και των νέων τμημάτων COVID, δειγματοληψίας και εμβολιαστικού κέντρου. Επίσης παραμένει άλυτο το πρόβλημα πληρωμής των συναδέλφων μας.

Οι αναστολές εργασίας επιδείνωσαν τις σημαντικές ελλείψεις που υφίσταται το νοσοκομείο μας. Ενώ λοιπόν η πανδημία συνεχίζει να απειλεί το λαό, πολλά τμήματά και κλινικές του Νοσοκομείου μας είναι σημαντικά υποστελεχωμένα. Οι νοσηλευτές που διώχθηκαν σε αναστολή αντιστοιχούν αριθμητικά σε ένα νοσηλευτικό τμήμα ενώ το φαρμακείο παρά τον κομβικό του ρόλο υπολειτουργεί ακόμα.

Η κυβέρνηση προχώρησε σε αυτό το χτύπημα των δικαιωμάτων μας ως προοίμιο στην νέα επίθεση που ετοιμάζει. Το αποκαλούμενο «νέο ΕΣΥ» δεν είναι παρά ξεπούλημα των νοσοκομείων. Οι συμπράξεις ιδιωτικού και δημοσίου τομέα στοχεύουν στην παραχώρηση υπηρεσιών στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Το αποτέλεσμα θα είναι το χτύπημα στους μισθούς και στα δικαιώματα μας και ο λαός θα βάλει πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη για να βρει την υγειά του.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Απεργούμε – αγωνιζόμαστε για :
· Να γυρίσουν πίσω στη δουλειά οι συνάδελφοι που είναι σε αναστολή.
· Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
· Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
· Ένταξη όλου του προσωπικού στα ΒΑΕ.
· Αύξηση της χρηματοδότησης του Νοσοκομείου μας.
· Ίση πλήρη και Δωρεάν περίθαλψη για όλο το λαό.

Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος
Ελευθερία Αθανασίου
Ο Γραμματέας
Κων/νος Μπακάλης
Απεργούν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Φιλιατών Απεργούν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 20, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.