Ανακοίνωση – ενημέρωση για τη διάθεση τσίπουρου από τα καταστήματα εστίασης

Ανακοίνωση – ενημέρωση για τη διάθεση τσίπουρου από τα καταστήματα εστίασης



Από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης/Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού της Π.Ε. Ιωαννίνων, ανακοινώνονται τα εξής προς τη διάθεση τσίπουρου, τσικουδιάς και άλλων ποτών από τα καταστήματα ομαδικής εστίασης:
1. Οι προσυσκευασίες των ποτών, οίνου, ζύθου και των εμφιαλωμένων νερών που διατίθενται ακέραιες στον πελάτη εντός των μονάδων ομαδικής εστίασης, πρέπει να αποσφραγίζονται παρουσία του.
2. Τα προϊόντα «Τσίπουρο» ή «Τσικουδιά» διατίθενται στους χώρους ομαδικής αποκλειστικά και μόνο προσυσκευασμένα.
3. Σύμφωνα με το άρθρο 75, παρ. 3, εδ. Γ της Υπουργικής Απόφασης 91354/2017 (ΦΕΚ Β 2983) «Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών» το προϊόν ( ποτό ) που προσφέρεται αποκλειστικά και μόνο χύμα σε μονάδες ομαδικής εστίασης είναι το ΠΡΟΪΟΝ ΑΠΟΣΤΑΞΗΣ ΜΙΚΡΩΝ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΩΝ (ΔΙΗΜΕΡΩΝ) ,το οποίο είναι διαφορετικό προϊόν από το Τσίπουρο και την Τσικουδιά, όπως ορίζονται από την κείμενη νομοθεσία.
4. Ενημερώνουμε τόσο το καταναλωτικό κοινό όσο και τους επαγγελματίες που διατηρούν καταστήματα εστίασης ότι ,απαγορεύεται οποιαδήποτε άλλη αναγραφή ονομασίας στους τιμοκαταλόγους για τα χύμα προϊόντα εκτός της προαναφερόμενης . Επίσης εκτός της αναγραφής στους τιμοκαταλόγους ΠΡΟΙΟΝ ΑΠΟΣΤΑΞΗΣ ΜΙΚΡΩΝ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΩΝ (ΔΙΗΜΕΡΩΝ) θα αναγράφεται και η χώρα προέλευσης καθώς και τα στοιχεία του παραγωγού. Το τσίπουρο ή η τσικουδιά που τυχόν αναγράφονται στους τιμοκαταλόγους διατίθενται αποκλειστικά ως εμφιαλωμένα.
5. Τα αλκοολούχα ποτά μπορούν να διατίθενται σε ποτήρι από την αρχική συσκευασία στον τελικό καταναλωτή εντός των μονάδων ομαδικής εστίασης, σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας ειδικής νομοθεσίας. Στην περίπτωση αυτή, προσφέρονται αποκλειστικά από την αρχική συσκευασία που μπορεί να έχει ήδη ανοιχθεί για την εξυπηρέτηση προηγούμενης παραγγελίας.
6. Απαγορεύεται η μετάγγισή του περιεχομένου ολικά ή μερικά εν μέρει σε άλλη συσκευασία προκειμένου να προσφερθεί στον πελάτη. Κατά την εκτέλεση της παραγγελίας, η μετάγγιση της ανάλογης ποσότητας του ποτού από την αρχική συσκευασία στο ποτήρι πρέπει να γίνεται παρουσία του πελάτη, και να του δίνεται η δυνατότητα να διαβάσει την επισήμανση της.
7. Από την Υπηρεσία (Τμήμα Εμπορίου) διενεργούνται έλεγχοι για την ακριβή εφαρμογή των προαναφερομένων . Στους παραβάτες των ανωτέρων παραγράφων, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 75 της Υ.Α. 91354/2017, προβλέπεται η επιβολή διοικητικού προστίμου. Οι καταναλωτές και οι επαγγελματίες μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες στα Γραφεία 103-106 της Περιφέρειας Ηπείρου, καθώς και στα τηλέφωνα 26510 87103 – 87104.
Ανακοίνωση – ενημέρωση για τη διάθεση τσίπουρου από τα καταστήματα εστίασης Ανακοίνωση – ενημέρωση για τη διάθεση τσίπουρου από τα καταστήματα εστίασης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 22, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.