Δια ζώσης συνεδρίαση ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση Σουλίου για την διαχείριση αποβλήτων

Δια ζώσης συνεδρίαση ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση Σουλίου για την διαχείριση αποβλήτων


Την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου ενημερωθήκαμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει δια περιφοράς με θέμα το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων. Από την πρώτη στιγμή τονίσαμε τηλεφωνικά στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ότι διαφωνούμε με την επαναλαμβανόμενη αξιοποίηση της συνεδρίασης δια περιφοράς πόσο μάλλον για ένα τόσο σημαντικό θέμα. Τον καλέσαμε δε, να ορίσει κανονική, δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ξεκαθαρίσαμε ότι σε δια περιφοράς συνεδρίαση γι αυτό το θέμα δεν θα συμμετέχουμε.

Ως παράταξη και ως πολιτικός χώρος έχουμε την άποψη ότι η διαλογή των απορριμάτων πρέπει να γίνεται στην πηγή και κατ’ είδος. Πρέπει να προωθηθεί η ανακύκλωση. Πρέπει να λειτουργήσουν Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμάτων και όλα με κεντρικό σχεδιασμό που να εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη του ιδιωτικού κεφαλαίου. Ωστόσο, οι εισηγήσεις που διαβάσαμε (όσο προλάβαμε μιας και 186 σελίδες σε 3 μέρες εν μέσω αργιών είναι κάπως δύσκολο να διαβαστούν και να αναλυθούν) αποτελούν “εκθέσεις ιδεών” που δεν ξεκαθαρίζεται “ποιος πληρώνει”, “ποιος ελέγχει”, “ποιος έχει τη διαχείριση”, “που θα βρεθούν οι πόροι για τους κάδους” κ.α. Αν και βέβαια το “ποιος πληρώνει” μάλλον είναι αυταπόδεικτο διότι η αρχή “ο ρυπαίνων πληρώνει” θα έρθει να επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τα ήδη φουσκωμένα δημοτικά τέλη.

Να μην ξεχνάμε επίσης ότι τα τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες μιας σφοδρής και συνεχιζόμενης κόντρας μεταξύ Αποκεντρωμένης, Περιφέρειας και Δημάρχων που μετέχουν στο ΦΟΔΣΑ με πόλεμο ανακοινώσεων, υπονοούμενων και κατηγοριών. Οι καταστάσεις αυτές επιβεβαιώνουν ότι «τα σκουπίδια είναι χρυσός» και λάφυρα ενός εν εξελίξει οικονομικού πολέμου.

Έστω την ύστατη στιγμή, απαιτούμε από το προεδρείο του Δημοτικού Συμβούλιο να αναβάλει την δια περιφοράς συνεδρίαση και να ορίσει, αφού πρώτα υπάρξει δημόσια διαβούλευση και ενημέρωση των δημοτών μας (που θα πληρώσουν το “μάρμαρο”), δια ζώσης συνεδρίαση στην οποία θα κληθούν και οι μελετητές ώστε να μας ενημερώσουν και να απαντήσουν επί εύλογων ερωτημάτων που έχουμε.

Σε κάθε περίπτωση, είτε το προεδρείο σεβαστεί την πρότασή μας, είτε όχι, θα επανέλθουμε με αναλυτικότερη ανακοίνωση σχετικά με το θέμα αυτό.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Σουλίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι
Ηλίας Κουτσής Ηλίας - Δημήτρης Χρήστου
Δια ζώσης συνεδρίαση ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση Σουλίου για την διαχείριση αποβλήτων Δια ζώσης συνεδρίαση ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση Σουλίου για την διαχείριση αποβλήτων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 29, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.