Το θέμα των ΣΜΑ ζητάει να συζητηθεί από το δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας η ΛΣ

Το θέμα των ΣΜΑ ζητάει να συζητηθεί από το δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας η ΛΣ



Κ. Πρόεδρε

Παρακολουθούμε αρκετό καιρό το θέμα των ΣΜΑ. Η Λαϊκή Συσπείρωση στην Περιφέρεια Ηπείρου έχει βγάλει ανακοινώσεις για αυτό που σας έχουν σταλεί. Το ζήτημα φαίνεται ότι έχει βαλτώσει ,έχει φτάσει σε αδιέξοδο.

Ο ¨καυγάς¨ μεταξύ ΦΟΔΣΑ και Περιφερειάρχη έχει ξεπεράσει τα όποια όρια.
Είναι φανερό πλέον ότι πίσω από αυτόν κρύβονται επιχειρηματικά συμφέροντα.

Στην τελευταία συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ δήμαρχοι άφησαν αιχμές για αυτό . Σήμερα ο κ. Μιχελάκης γραμματέας της αποκεντρωμένης κατηγορεί ευθέως και δημόσια τον ΦΟΔΣΑ για διαπλοκή και προαναγγέλλει την ακύρωση και του νέου διαγωνισμού που αποφάσισε ο ΦΟΔΣΑ στο τελευταίο Δ.Σ.

Στο Δ.Σ έχουμε αποφασίσει ομόφωνα για προσλήψεις από τον ΦΟΔΣΑ και λειτουργία των ΣΜΑ από τον ΦΟΔΣΑ.

Η απόφαση μας αυτή δεν έτυχε υποστήριξης από την Δ.Α. ούτε της δημοσιότητας από το προεδρείο.

Ωστόσο σήμερα είναι η μοναδική πρόταση που εγγυάται την άμεση λειτουργία των ΣΜΑ. Προφανώς απαιτεί κρατική χρηματοδότηση. Είναι όμως γνωστό ότι λεφτά υπάρχουν. Απλά κατευθύνονται σε άλλες δραστηριότητες.

Πιστεύουμε ότι σε αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να πορευτούμε.

Να απευθυνθούμε στους κατοίκους του δήμου μας που υφίστανται τα οικονομικά βάρη της διαχείρισης των απορριμμάτων (ΑΣΑ) και να τους καλέσουμε σε αγώνα για :

1) Άμεση λειτουργία των ΣΜΑ υπό τον έλεγχο του ΦΟΔΣΑ

2) Για άμεσες προσλήψεις και στελέχωσης των ΣΜΑ με προσωπικό μόνιμης και σταθερής απασχόλησης ,το οποίο θα εκπαιδεύσει ο ανάδοχος κατασκευαστής όπως προβλέπεται από την σύμβαση.

3) Κρατική χρηματοδότηση για τον ΦΟΔΣΑ.

4) Επειδή από τις δηλώσεις του κ. περιφερειάρχη για 67.000 tn διαχείρισης απορριμμάτων στους ΣΜΑ προκύπτει το άδικο της ελάχιστης εγγυημένης ποσότητας των 80.000 tn στην MEA. Να απαιτήσουμε την κατάργηση της και επαναδιαπραγμάτευση με την ΓΕΡΚ ΤΕΡΝΑ.

Με αυτές τις σκέψεις ζητούμε να συζητηθεί το θέμα της λειτουργίας των ΣΜΑ εκτός ημερησίας διάταξης στην προγραμματισμένης συνεδρίασης της 25/10/2021 .

Ηγουμενίτσα 22/10/2021
Για την Λαϊκή συσπείρωση
Δώρης Δήμας
Το θέμα των ΣΜΑ ζητάει να συζητηθεί από το δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας η ΛΣ Το θέμα των ΣΜΑ ζητάει να συζητηθεί από το δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας η ΛΣ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 22, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.