Εκλογοαπολογιστική συνέλευση στο Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσπρωτίας

Εκλογοαπολογιστική συνέλευση στο Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσπρωτίας



Συνάδελφοι οικοδόμοι,

Η Διοίκηση του Συνδικάτου κάνοντας εκτίμηση της κατάστασης και των προβλημάτων που ταλανίζουν τον κλάδο, διαπιστώνει πως αυτά συνεχίζουν να υπάρχουν και κάθε ημέρα γίνονται ακόμα περισσότερα και με μεγαλύτερη ένταση.

Παρά την σχετική ανάκαμψη της οικοδομικής δραστηριότητας, τα μεροκάματα εξακολουθούν να είναι σε εξευτελιστικά επίπεδα που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να καλύψουν τις βασικές μας ανάγκες. Το 7ωρο σε πολλές περιπτώσεις καταστρατηγείται. Τα ένσημα, παρότι υποχρεωνόμαστε να υπογράψουμε την εξευτελιστική υπεύθυνη δήλωση για μειωμένο ημερομίσθιο, καταλήγουμε να κολλάμε ελάχιστα, ακόμα λιγότερα από αυτά που ορίζει η λεγόμενη «ογκομέτρηση» με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να πάρουμε το βοήθημα, να βγούμε ταμείο ανεργίας και το χειρότερο να μην βγούμε ποτέ στην σύνταξη. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του ΙΚΑ παραμένουν άφαντοι. Τα μέτρα προστασίας στους τόπους δουλειάς έχουν πάει περίπατο και ο κλάδος να θρηνεί κάθε τόσο νεκρούς συναδέλφους και αρκετοί να μένουν σακατεμένοι. Οι συνάδελφοι που είναι άνεργοι ζουν τον δικό τους Γολγοθά καθώς δεν έχουν από πουθενά από πουθενά καμία στήριξη. Για όσους από εμάς χρειάζονται ιατρική περίθαλψη, ειδικότερα τώρα με την πανδημία που τα νοσοκομεία έχουν γίνει της μια νόσου (κορονοϊού), όχι πως πριν ήταν πολύ καλύτερα, βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη απευθυνόμενοι σε ιδιώτες γιατρούς για να γίνουμε καλά. Το γεγονός είναι πως εάν έχεις λεφτά ζεις, εάν όχι βλέπεις τα ραδίκια ανάποδα. Η ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης, το ρεύμα, το πετρέλαιο τραβούν στα ύψη. Το επόμενο διάστημα και ειδικότερα τον χειμώνα πολλοί λιγότεροι θα είναι αυτοί που θα έχουν απαραίτητη θέρμανση στο σπίτι τους.

Συνάδελφοι, αναφερόμαστε σε όλα αυτά γνωρίζοντας ο καθένας τα ζει καλά στο πετσί του. Το ζήτημα είναι το τι κάνουμε. Μπορούμε να ανεχόμαστε αυτήν την κατάσταση; Και μέχρι πότε; Πιστεύει κανείς πώς τα πράγματα για εμάς θα πάνε καλύτερα εάν μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια; Κάποιοι θα πουν πως θα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.. Και είναι σίγουρο πως τον καθένα μόνο του θα τον φάει το μαύρο σκοτάδι. 
Η ιστορία όμως του κλάδου έχει δείξει πως όταν ήμασταν οργανωμένοι στο Συνδικάτο, δεμένοι σαν μια γροθιά, είχαμε κερδίσει μια σειρά πράγματα όπως την σύνταξη στα 58, το βοήθημα με Νόμο, την μηχανογράφηση από το 1980, το 7ωρο, την Συλλογική Σύμβαση που άρχιζε από τα 50 ευρώ και τα 90 ευρώ, το επίδομα ανεργίας, κ.τ.λ. Τίποτα δεν μας χαρίστηκε, όλα τα κερδίσαμε με σκληρούς αγώνες.
Η κυβέρνηση και η εργοδοσία δεν σταμάτησαν να επιδιώκουν να τα πάρουν πίσω. Εκμεταλλευόμενοι την οικονομική κρίση που αυτοί δημιούργησαν και βρίσκοντας εμάς μπόσικους, έχουν κάνει αγώνα δρόμου να σαρώσουν τα πάντα. 
Τώρα μας λένε πως με τα δισεκατομμύρια ευρώ που έρχονται θα έχουμε ανάπτυξη και πως ούτε λίγο, ούτε πολύ θα τρώμε με χρυσά κουτάλια. Μόνο που για να γίνει αυτό θα πρέπει να ξεχάσουμε αυτά που ξέραμε. 
Είναι ξεπερασμένο λένε να δουλεύουμε 7ωρο - 8ωρο και πως το 10ωρο και η δουλειά από ήλιο σε ήλιο ακόμα και την Κυριακή είναι σύγχρονο. Πως η ασφάλιση και η σύνταξη είναι βαρίδια για την εργοδοσία και το κράτος για αυτό πρέπει να γίνει προσωπική υπόθεση του καθενός μας. Ήδη έχουν ψηφίσει Νόμο για το πέρασμα του Επικουρικού Ταμείου στα χέρια των αρπακτικών της ιδιωτικής ασφάλισης. Μας λένε πως δεν χρειάζεται η Συλλογική Σύμβαση της Ομοσπονδίας πως ο κάθε εργάτης μπορεί ελεύθερα με το αφεντικό να ορίζουν το μεροκάματο, τις ώρες εργασίας, την ασφάλιση κ.τ.λ. Βασικά μας ζητάνε να γυρίσουμε 100 χρόνια πίσω. 
Ο Νόμος Χατζηδάκη ήρθε να βάλει την σφραγίδα σε όλα αυτά και μαζί με τα αντεργατικά μέτρα, προκειμένου να υπάρχει σιγή νεκροταφείου, ψήφισαν νέο Συνδικαλιστικό Νόμο όπου βάζει φρένο στην λειτουργία των Συνδικάτων για το δικαίωμα της υπεράσπισης του δίκιου μας. Δεν θα κάτσουμε με τα χέρια σταυρωμένα στο Συνδικάτο. Μαζί με την Ομοσπονδία μας, με μεγαλύτερο πείσμα και αποφασιστικότητα, 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας
Μέρα και ένσημο – Να σταματήσουν οι υπεύθυνες δηλώσεις για μειωμένο ημερομίσθιο
Να δοθούν τώρα τα υπέρ αγνώστων ένσημα
Την ουσιαστική στήριξη εργαζόμενων και ανέργων λόγω της ακρίβειας και των ανατιμήσεων
Να μείνει στα χαρτιά ο Νόμος Χατζηδάκη

Προς αυτήν την κατεύθυνση σας καλούμε στην Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συνδικάτου που θα γίνει στις 29 Οκτώβρη στις 19:00 μ.μ (7:00 μ.μ) στο Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας.

Καθώς στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία μας για τις 4 Νοεμβρίου με συγκέντρωση στις 10:00 π.μ. το πρωί στην Πλατεία Δημαρχείου

ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Εκλογοαπολογιστική συνέλευση στο Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσπρωτίας Εκλογοαπολογιστική συνέλευση στο Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 13, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.