MEΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - Κ.Υ. ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΥΣ

MEΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - Κ.Υ. ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΥΣ



Τα μέτρα προστασίας που ισχύουν, για ασθενείς και συνοδούς, για το Γ.Ν-ΚΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ, ανακοίνωσε σήμερα η Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Ειδικότερα:

Για ασθενείς:
Υποχρεωτική και ορθή χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους του Νοσοκομείου.
Τήρηση ελάχιστης απόστασης ενάμισι (1,5) μέτρου, πλην της διενέργειας ιατρικών πράξεων.
Ασθενείς που προσέρχονται στο Νοσοκομείο για εξέταση δεν υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19.
Ασθενείς που προσέρχονται στο Νοσοκομείο για επεμβατική εξέταση ή για εξέταση που ενδέχεται να προκαλέσει αερόλυμα υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο με τη χρήση ταχέων αντιγονικών δοκιμασιών (rapid test) εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν την εξέταση.
Από τις ανωτέρω υποχρεώσεις εξαιρούνται οι ασθενείς που προσέρχονται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών

Για συνοδούς ασθενών:
Υποχρεωτική και ορθή χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους του Νοσοκομείου.
Τήρηση ελάχιστης απόστασης ενάμισι (1,5) μέτρου
Ένας (1) συνοδός/επισκέπτης ανά ασθενή.
Οι πλήρως εμβολιασμένοι, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 10 και οι νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 10, συνοδοί νοσηλευόμενων ασθενών υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο με τη χρήση ταχέων αντιγονικών δοκιμασιών (rapid test) εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν την είσοδό τους στο Νοσοκομείο.
Οι συνοδοί των ασθενών στα ΤΕΙ ή στα απογευματινά ιατρεία που είναι μη εμβολιασμένοι ή μη νοσήσαντες υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο με τη χρήση ταχέων αντιγονικών δοκιμασιών (rapid test) εντός 48 ωρών πριν την είσοδό τους στο νοσοκομείο.

Οι μη εμβολιασμένοι ή μη νοσήσαντες συνοδοί νοσηλευόμενων ασθενών υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν την είσοδό τους στο Νοσοκομείο.
Στις ανωτέρω περιπτώσεις, τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων επιβεβαιώνονται μέσω της ειδικής εφαρμογής Covid Free GR του άρθρου 33 του ν. 4816/2021 (Α΄ 118).
Από τις ανωτέρω υποχρεώσεις εξαιρούνται οι συνοδοί ασθενών που προσέρχονται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΤΣΟΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
MEΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - Κ.Υ. ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΥΣ MEΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - Κ.Υ. ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΥΣ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 18, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.