"Μοιράζει" χρήμα ο δήμαρχος Φιλιατών - 120.000€ σε μία ημέρα με 5 απευθείας αναθέσεις

"Μοιράζει" χρήμα ο δήμαρχος Φιλιατών - 120.000€ σε μία ημέρα με 5 απευθείας αναθέσεις



Συνεχίζει τις μη σύννομες αποφάσεις, ο δήμαρχος Φιλιατών κ. Σπύρος Παππάς.
Το μη σύννομο έγκειται στη νομοθεσία περί μη κατάτμησης έργων και της νομοθεσίας περί απευθείας αναθέσεων.
Μια πάγια τακτική του δήμου Φιλιατών την οποία έχουμε αναδείξει πολλές φορές στο παρελθόν, χωρίς δυστυχώς να ιδρώσει κανενός το αυτί, τόσο από την αντιπολίτευση, όσο και από τις αρμόδιες υπηρεσίες που οφείλουν να ελέγχουν τις αποφάσεις των δήμων.

Σήμερα αναδεικνύουμε 5 αποφάσεις του δημάρχου Φιλιατών, την ίδια ημέρα, από τις οποίες οι δύο αφορούν τσιμεντοστρώσεις εσωτερικών δρόμων και τρεις για αντικαταστάσεις δικτύων ύδρευσης, συνολικού κόστους 120.000€.


Καταρχήν θα έπρεπε να γνωρίζει ο δήμαρχος Φιλιατών, που σίγουρα γνωρίζει, πως απαγορεύεται η κατάτμηση έργου στον ενιαίο δήμο. (Επιτρέπεται η κατάτμηση δημοτικών έργων και η σύνταξη της μελέτης με αναγραφή στον προϋπολογισμό του Δήμου κατατμημένων πιστώσεων για την εκτέλεσή τους, ανά δημοτική κοινότητα ή τοπική κοινότητα ή σε οργανωμένους οικισμούς με λιγότερους από 200 κατοίκους των νησιωτικών δήμων με πληθυσμό μέχρι 2000 κατοίκους. Αρ. 68 του Καλλικράτη).
Από όσο γνωρίζουμε ο δήμος Φιλιατών δεν είναι νησιωτικός δήμος.

Όταν έχεις ανάγκες τσιμεντοστρώσεων ή αλλαγής δικτύων ύδρευσης σε διάφορες περιοχές του δήμου, θα πρέπει να βγει ένας διαγωνισμός, ώστε ο δήμος και κατά επέκταση οι δημότες, να πετύχουν καλύτερη τιμή.
Επίσης, όταν προχωράς τη διαδικασία με απευθείας ανάθεση, δεν ζητάς προσφορά από μόνο έναν εργολάβο, όπως στις συγκεκριμένες αποφάσεις.
Ζήτησε δηλαδή προσφορές για κάθε έργο από έναν και μόνο εργολάβο, στον οποίο τελικά και ανατέθηκε το έργο, χωρίς κανένα ποσοστό έκπτωσης.

Θα πρέπει επιτέλους οι δήμαρχοι να καταλάβουν, πως είναι απλός διαχειριστές των χρημάτων των πολιτών και δεν μπορούν να τα μοιράζουν κατά το δοκούν.
Θα πρέπει επίσης να καταλάβουν οι υπηρεσίες που έχουν επωμιστεί τον έλεγχο των αποφάσεων των δήμων, πως πρέπει επιτέλους να κάνουν τη δουλειά για την οποία πληρώνονται.
"Μοιράζει" χρήμα ο δήμαρχος Φιλιατών - 120.000€ σε μία ημέρα με 5 απευθείας αναθέσεις "Μοιράζει" χρήμα ο δήμαρχος Φιλιατών - 120.000€ σε μία ημέρα με 5 απευθείας αναθέσεις Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 22, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.