Τα μέτρα που ισχύουν από το Σάββατο για τους ανεμβολίαστους

Τα μέτρα που ισχύουν από το Σάββατο για τους ανεμβολίαστους


Η χώρα προς το παρόν δεν πηγαίνει σε σκληρά μέτρα όπως αυτά που είχαν ληφθεί στην έναρξη της πανδημίας ή πριν από έναν ακριβώς χρόνο.

Με τα κρούσματα να σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και τη χώρα να εισέρχεται σε κατάσταση συναγερμού η κυβέρνηση υιοθετεί μέτρα που προτείνει η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων σε μια προσπάθεια να ανακοπεί η δυναμική του νέου κύματος της πανδημίας.

Τα νέα μέτρα για την ανάσχεση του τέταρτου κύματος της πανδημίας, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ο κ. Πλεύρης έκανε λόγο για αυξητική τάση της πανδημίας και αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για την ενίσχυση του ΕΣΥ, σε συνεργασία και με τον ιδιωτικό τομέα. Το μέτρο της αναστολής για τους ανεμβολίαστους γιατρούς θα παραμείνει, υπογράμμισε ο υπουργός.

Βασικό όπλο ο εμβολιασμός, τόνισε στη συνέχεια, αναφερόμενος σε στοιχεία, που δείχουν ότι οι εμβολιασμένοι πολίτες κινδυνεύουν κατά 30% λιγότερο με βαριά νόσηση από τους ανεμβολίαστους.


Ο κ. Πλεύρης είπε ότι η καμπάνια εμβολιασμού θα επεκταθεί με ενημερωτικά sms προς τους πολίτες, καθώς και με διαφημιστικά σποτ στα μέσα ενημέρωσης.

Από το Σάββατο, 6 Νοεμβρίου, όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα προσέρχονται στη δουλειά τους με δύο rapid ή PCR τεστ εβδομαδιαίως.

Επίσης οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας θα εισέρχονται σε τράπεζες, λιανεμπόριο, μεικτούς χώρους εστίασης και δημόσιες υπηρεσίες μόνο με την επίδειξη αρνητικού rapid ή PCR τεστ.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας, από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου:
Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι δύο rapid test ή PCR την εβδομάδα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ανεξαρτήτως της εργασίας τους.
Υποχρεωτικά rapid test ή PCR για πρόσβαση σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες και εμπορικά καταστήματα ακόμα και ανοιχτούς χώρους εστίασης.
Αυξάνονται οι ποινές για τα μαγαζιά που δεν εφαρμόζουν τα μέτρα
Χωρίς την υποχρέωση για rapid test είναι η επίσκεψη σε σούπερ μάρκετ, εκκλησίες αλλά και φαρμακεία
Τα μέτρα που ισχύουν από το Σάββατο για τους ανεμβολίαστους Τα μέτρα που ισχύουν από το Σάββατο για τους ανεμβολίαστους Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 03, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.