Πρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Α.Ε ο Θεσπρωτός Σοφοκλής Φάτσιος

Πρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Α.Ε ο Θεσπρωτός Σοφοκλής Φάτσιος

Ιστορική αλλαγή φρουράς μετά από 21 χρόνια! 
ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗ Γ.Σ.Ε.Α.Ε. ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΦΑΤΣΙΟΣ
Πανάξιος διάδοχος του κ. Ανδρέα Μανωλόπουλου

Ιστορική θα πρέπει να θεωρείται, από δω και στο εξής, η 27η Οκτωβρίου 2021, για τους αυτοκινητιστές της Χώρας, καθώς σηματοδοτήθηκε μια εξέλιξη καθοριστική για το συνδικαλιστικό και, κυρίως, για το επαγγελματικό τους μέλλον. Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Αυτοκινητιστών Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Α.Ε.), του κορυφαίου, δηλαδή, Οργάνου όλων των Κλάδων, εξελέγη ο κ. Σοφοκλής Φάτσιος, το κορυφαίο στέλεχος των υπεραστικών λεωφορειούχων, με πλήθος επιτυχιών στο ενεργητικό του, στη θέση του απερχόμενου Προέδρου, επίσης κορυφαίου στελέχους, κ. Ανδρέα Μανωλόπουλου.

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, μια αλλαγή φρουράς στη Διοίκηση, θα έμοιαζε απολύτως φυσιολογική, και δεν θα άξιζε, ίσως, ιδιαίτερης αναφοράς. Στην περίπτωση όμως της Γ.Σ.Ε.Α.Ε., η εκλογή νέου Προέδρου, προσλαμβάνει άλλες διαστάσεις, αφού ο κ. Φάτσιος διαδέχεται τον κ. Μανωλόπουλο, ιστορική φυσιογνωμία του Κλάδου, με σημαντική προσφορά σε αυτόν, και ο οποίος τα τελευταία 21 χρόνια είχε συνδέσει άρρηκτα το όνομά του με την πορεία της Συνομοσπονδίας, η οποία όμως, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, λόγω αντικειμενικών συνθηκών, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ικανοποιητική. Σίγουρα απέχουμε δεκαετίες από το πανίσχυρο όργανο, που συσπείρωνε όλους τους αυτοκινητιστές της Χώρας κι αποτελούσε φόβητρο για κάθε εχθρό του επαγγέλματος. Δυστυχώς στην πορεία, από την προ-προηγούμενη Διοίκηση, άρχισε η σταδιακή παρακμή του, φθάνοντας στο σημείο, παρά τις προσπάθειες του κ. Μανωλόπουλου, να υπολειτουργεί. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, και λόγω της πανδημίας, υπήρχε δυσκολία και για τη σύγκλιση του Διοικητικού Συμβουλίου της. Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση, ο κ. Σοφοκλής Φάτσιος, με τη σύμφωνη γνώμη του κ. Μανωλόπουλου, αποφάσισε να ηγηθεί ενός ενωτικού ψηφοδελτίου με στόχο τη σταδιακή επαναφορά της Γενικής Συνομοσπονδίας στη θέση που της ανήκει.


Ο συνδυασμός «ΕΝΟΤΗΤΑ» του κ Σοφοκλή Φάτσιου που συσπείρωσε στις τάξεις του στελέχη όλων των Κλάδων (αστικά και υπεραστικά λεωφορεία, ταξί και φορτηγά) απέσπασε 204 ψήφους από τους 236 που ψήφισαν (ποσοστό 86,4 %) εκλέγοντας 18 μέλη στο νέο Δ.Σ., ενώ ο συνδυασμός «ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» του στελέχους των ταξί κ. Παναγιώτη Μαυρίκη έλαβε 32 ψήφους (ποσοστό 13,6 %) εκλέγοντας 2 μέλη. Σημειώνεται ότι και τα 3 Μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής εξελέγησαν από το συνδυασμό του κ. Φάτσιου.

Η Συνέλευση που προηγήθηκε των αρχαιρεσιών, υπό την Προεδρεία του κ. Ηλία Παπαγεωργίου (Υπεραστικό ΚΤΕΛ Σερρών) ήταν σύντομη, ουσιώδης και περιεκτική, με τις τοποθετήσεις του απερχόμενου Προέδρου Ανδρέα Μανωλόπουλου και των επικεφαλής των δυο συνδυασμών Σοφοκλή Φάτσιου και Παναγιώτη Μαυρίκη να κινούνται σε ενωτικό κλίμα. 
Η εκλογική διαδικασία, επίσης, υπήρξε άψογη και σ' αυτό συνέβαλαν ο δικαστικός αντιπρόσωπος κ. Γιώργος Μανιάτης και η πενταμελής Εφορευτική Επιτροπή που αποτελούνταν από τους/τις κ. Μιχάλη Βενέτη, Αθανάσιο Βασιλειάδη, Όλγα Πετράκη, Κωνσταντίνο Περδικάρη και Σεραφείμ Κασιδιάρη.

Σημειώνεται ότι ο κ. Φάτσιος πήρε το 100 % των σταυρών του ψηφοδελτίου του, όπως αντίστοιχα 100 % πήραν και οι κ. Παναγιώτης Μαυρίκης και Κυριάκος Ψητόπουλος από τον άλλο συνδυασμό.

Αναλυτικά οι εκλεγέντες (αλφαβητικά) για το Δ.Σ. από το συνδυασμό ΕΝΟΤΗΤΑ είναι οι εξής:
ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΟΑΥΣ) 
ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΚΑΛΕΡΓΟΣ (ΠΟΑΣ). 
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ (ΠΟΑΥΣ). 
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΠΟΕΙΑΤΑ) 
ΔΗΜΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΠΟΕΙΑΤΑ) 
ΖΑΒΟΥΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΠΟΕΙΑΤΑ) 
ΚΟΛΥΝΔΡΙΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΠΟΑΥΣ). 
ΛΑΓΟΥΤΑΡΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ (ΠΟΕΙΑΤΑ) 
ΜΑΡΑΓΚΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (ΠΟΕΙΑΤΑ) 
ΜΟΥΚΑΣ ΦΩΤΗΣ (ΠΟΑΥΣ) 
ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΠΟΕΙΑΤΑ) 
ΝΤΟΥΜΠΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ (ΠΟΑΥΣ) 
ΠΛΕΣΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ (ΠΣΧΕΜ) 
ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΜΙΧΑΗΛ (ΠΟΑΣ) 
ΣΟΥΙΤΣΜΕΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΠΟΕΙΑΤΑ) 
ΣΩΡΟΣ ΜΙΧΑΗΛ (ΠΟΕΙΑΤΑ)
ΦΑΤΣΙΟΣ ΣΟΦΟΚΛΗΣ (ΠΟΑΥΣ) 
ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΠΟΑΥΣ) 

Από το συνδυασμό ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ εξελέγησαν οι: 
ΜΑΥΡΙΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΟΕΙΑΤΑ) και ΨΗΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΟΕΙΑΤΑ)

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή εξελέγησαν οι ΚΟΥΡΤΗΣ ΠΑΝΟΣ (ΠΟΕΙΑΤΑ), ΟΦΙΔΗΣ ΑΡΗΣ (ΠΟΑΣ) και ΦΡΑΡΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (ΠΟΑΥΣ) όλοι από το συνδυασμό ΕΝΟΤΗΤΑ.

Σίγουρα το έργο της νέας, υπό τον κ. Φάτσιο, Διοίκησης της Γ.Σ.Ε.Α.Ε., μονάχα εύκολο δεν θα είναι, δεδομένων των δυσχερειών, που ήδη προαναφέραμε. Η «Εφημερίδα των Αυτοκινητιστών», όμως, εκτιμά πως η Γενική Συνομοσπονδία είναι ένας κοιμώμενος γίγαντας, που αν ξυπνήσει, μπορεί να γίνει ο πρωτοπόρος ενός αναμορφωμένου αυτοκινητιστικού κινήματος. Το πώς και το γιατί, αυτός ο γίγαντας , σταδιακά περιήλθε σε κατάσταση ύπνωσης, επιφυλασσόμαστε να το αναλύσουμε σε προσεχή φύλλα μας.

Τώρα βρισκόμαστε σε μια νέα πραγματικότητα. Η προσωπικότητα του κ. Φάτσιου και οι ικανότητες των συνεργατών του στο νέο Διοικητικό σχήμα, αποτελούν εγγύηση για την επαναδραστηριοποίηση της Γ.Σ.Ε.Α.Ε. και την επιστροφή της στο ρόλο που της ανήκει. Ενός κέντρου καθοδήγησης και δράσης όλων των αυτοκινητιστών, μπροστά, μάλιστα, στις καταλυτικές εξελίξεις που έρχονται. Μια αναμορφωμένη Γ.Σ.Ε.Α.Ε., με εμπνευσμένη ηγεσία και διάθεση για δουλειά, μπορεί να προσδώσει, σε όλους τους κλάδους συνολικά, αυτό που σήμερα της λείπει. Την ενότητα και τον συντονισμό τους με στόχο το κοινό συμφέρον.

Για να γίνουν, όμως, πραγματικότητα όλα αυτά, πρέπει να υλοποιηθεί και η βασικότερη προϋπόθεση: η εξεύρεση χρηματικών πόρων. Τα προβλήματα της Συνομοσπονδίας, που ήδη συνοπτικά περιγράψαμε, και που οδήγησαν στην αποστασιοποίηση των μελών της, προκάλεσαν και μια πρωτοφανή ανέχεια. Είναι νομοτελειακά βέβαιο, ότι χωρίς την επίλυση του οικονομικού προβλήματος, οι στόχοι της Διοίκησης θα περιοριστούν στη σφαίρα της ουτοπίας. Γι' αυτό, τα μέλη της Γ.Σ.Ε.Α.Ε. επιβάλλεται να συνεισφέρουν ενεργά σ' αυτήν την προσπάθεια. Ο καθένας καλείται ν' αναλάβει τις ευθύνες του. Η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί. Εμείς, από την πλευρά μας, θα συμβάλλουμε σ' αυτήν την προοπτική, με όλες μας τις δυνάμεις.

ΣΥΣΤΑΣΗ ΣΕ ΣΩΜΑ
Φάτσιος Σοφοκλής Πρόεδρος ΠΟΑΥΣ 
Χατζηδάκης Γεώργιος Α' Αντιπρόεδρος ΠΟΑΥΣ 
Σουϊτσμες Γεώργιος Β' Αντιπρόεδρος ΠΟΑΕIΑΤΑ 
Βουλγαράκης Καλέργος Γενικός Γραμματέας ΠΟΑΣ 
Δήμος Κωνσταντίνος Ειδικός Γραμματέας ΠΟΕΙΑΤΑ 
Λαγουτάρης Ευστράτιος Αναπλ. Γεν. Γραμματέας ΠΟΕΙΑΤΑ 
Κολυνδρίνης Δημήτριος Ταμίας ΠΟΑΥΣ 
Σακελαρίου Μιχαήλ Μέλος ΠΟΑΣ 
Γεωργιάδης Θεμιστοκλής Μέλος ΠΟΑΥΣ 
Σώρος Μιχαήλ Μέλος ΠΟΕΙΑΤΑ 
Μαυρίκης Παναγιώτης Μέλος ΠΟΕΙΑΤΑ 
Ντούμπας Σταμάτης Μέλος ΠΟΑΥΣ 
Μαραγκάκης Βασίλειος Μέλος ΠΟΕΙΑΤΑ 
Μούκας Φώτης Μέλος ΠΟΑΥΣ 
Αθανασόπουλος Παναγιώτης Μέλος ΠΟΑΥΣ 
Ζαβούνης Γεώργιος Μέλος ΠΟΕΙΑΤΑ 
Γιαννόπουλος Κωνσταντίνος Μέλος ΠΟΕΙΑΤΑ 
Μπαλωμένος Κωνσταντίνος Μέλος ΠΟΕΙΑΤΑ 
Ψητόπουλος Κυριάκος Μέλος ΠΟΕΙΑΤΑ 
Πλέσσας Διονύσιος Μέλος ΠΣΧΕΜ

Αποτελέσματα αρχαιρεσιών Δ.Σ. της Γ.Σ.Ε.Α.Ε..
Την Τετάρτη 27-10-2021 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η Τακτική Γενική Συνέλευση της ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Γ.Σ.Ε.Α.Ε.) και παράλληλα οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου για την επόμενη τριετία (2021-2024). Στη συνέχεια διεξήχθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη του Προέδρου και των μελών του ΔΣ. Η συγκρότηση σε σώμα πραγματοποιήθηκε στις 03-11-2021 ως ακολούθως:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Φάτσιος Σοφοκλής 
Α' ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Χατζηδάκης Γεώργιος 
Β' ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σουιτσμές Γεώργιος 
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Βουλγαράκης Καλέργος 
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Δήμος Κωνσταντίνος 
ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Λαγουτάρης Ευστράτιος 
ΤΑΜΙΑΣ: Κολυνδρίνης Δημήτριος

ΜΕΛΗ: Σακελαρίου Μιχαήλ, Γεωργιάδης Θεμιστοκλής, Σώρος Μιχαήλ, Μαυρίκης Παναγιώτης, Ντούμπας Σταμάτιος, Μαραγκάκης Βασίλειος, Μούκας Φώτιος, Αθανασόπουλος Παναγιώτης, Ζαβούνης Γεώργιος, Γιαννόπουλος Κωνσταντίνος, Μπαλωμένος Κωνσταντίνος, Ψητόπουλος Κυριάκος, Πλέσσας Διονύσιος.
Πρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Α.Ε ο Θεσπρωτός Σοφοκλής Φάτσιος Πρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Α.Ε ο Θεσπρωτός Σοφοκλής Φάτσιος Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 08, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.