Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Σπύρος Κολιομίχος για τις αναθέσεις του δημάρχου Φιλιατών

Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Σπύρος Κολιομίχος για τις αναθέσεις του δημάρχου Φιλιατών



Κύριε Αναστασίου
Σχετικά με το δημοσίευμα σας με τίτλο "Μοιράζει" χρήμα ο δήμαρχος Φιλιατών - 120.000€ σε μία ημέρα με 5 απευθείας αναθέσεις» θα ήθελα να αναφέρω τα εξής: 
Ως μέλος της οικονομικής επιτροπής, δεν έχω ποτέ συναινέσει σε απευθείας ανάθεση έργου. 
Ως μείζονα μειοψηφία, έχουμε επανειλημμένα τονίσει, στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβούλιου ,πως οι απευθείας αναθέσεις μπορεί να λειτουργήσουν σε βάρος των συμφερόντων του δήμου και πως οι κατά τόπο και κατά περιόδους αναθέσεις για θέματα στοιχειωδών υποδομών (ύδρευση , οδοποιία κτλ) είναι κατάτμηση και επομένως μη σύννομη. 
Έχουμε υποστηρίξει τη σύνταξη μελετών που αφορούν το σύνολο των περιοχών του δήμου και τη πραγματοποίηση διαγωνισμών. 
Έχουμε τονίσει, πως οι απευθείας αναθέσεις δημιουργούν μεγάλες ανισότητες μεταξύ των εργοληπτών ,αφού κάποιοι παίρνουν τη μερίδα του λέοντος και κάποιοι αποκλείονται αδικαιολόγητα 
Έχουμε ζητήσει λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο πρόσκλησης των οικονομικών φορέων. 
Ο δήμαρχος Φιλιατών δηλώνει με κάθε ευκαιρία , πως «αποφεύγει» τους διαγωνισμούς γιατί μετέχουν σε αυτούς εργολάβοι απ όλη τη χώρα και ως εκ τούτου δεν είναι αξιόπιστοι , καθυστερούν ,αδιαφορούν κτλ. 
Ο δήμαρχος Φιλιατών υποστηρίζει πως με τις απευθείας αναθέσεις τα έργα εκτελούνται καλύτερα , γρηγορότερα και φτηνότερα (!!!) και πως σχετικά με την πρόσκλησης των οικονομικών φορέων δεν υπάρχει καμία δέσμευση και πως μπορεί, δεν τον απασχολεί αν είναι δίκαιο, να καλεί μόνο έναν εργολάβο. 
Δεν έχει δώσει πειστικές απαντήσεις για τις ανισότητες που δημιουργεί αυτή η τακτική ή μάλλον ο τρόπος που επιλέγει να την εφαρμόσει. (το έχετε και εσείς επισημάνει με παλιότερο δημοσίευμα σας).
Όσον αφορά το εάν αυτές οι αποφάσεις είναι σύννομες, ο δήμαρχος Φιλιατών απαντά πως είναι. 
Και πως σε διαφορετική περίπτωση θα «μπλοκάρουν» από τις υπηρεσίες που έχουν επωμιστεί τον έλεγχο των αποφάσεων των δήμων που όπως ορθά επισημαίνετε στο τέλους του άρθρου σας ,θα πρέπει να δείξουν μεγαλύτερη προσοχή. 
Τέλος επισημαίνω , πως η πρόσφατη ¨πρωτοβουλία¨ της κυβέρνησης να τροποποιήσει τον νόμο 4412/2016 που επιχειρούσε να βάλει μια τάξη σε όλα αυτά , αυξάνοντας τα όρια των της απευθείας αναθέσεων έχει «λύσει» τα χέρια των δημάρχων και μάλλον ,όχι «για το καλό του τόπου». 
Ας μη ξεχνάμε άλλωστε το ρητό «Ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό» που πολλοί έχουν στο μυαλό τους και ας μη το ξεστομίζουν αποτελεί «άποψη» της παράταξης που σήμερα κυβέρνα τη χώρα μας. 

Κολιομίχος Σπυρίδων 
Δημοτικός Σύμβουλος 
της μείζονος μειοψηφίας
Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Σπύρος Κολιομίχος για τις αναθέσεις του δημάρχου Φιλιατών Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Σπύρος Κολιομίχος για τις αναθέσεις του δημάρχου Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 23, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.