Συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου την Πέμπτη στην Ηγουμενίτσα

Συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου την Πέμπτη στην Ηγουμενίτσα


ΕΡΓΑΤΟΎΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ
ΠΕΜΠΤΗ 4 Νοέμβρη ώρα 18.00 ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό! Εργαζόμενες – οι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι,

Δεν πάει άλλο! Ως εδώ και μη παρέκει!
Δεν ανεχόμαστε στην Τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα, στην εποχή της αλματώδους ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας να δουλεύουμε χωρίς ωράριο, με εξαντλητικές βάρδιες, επτά μέρες την βδομάδα, χωρίς ξεκούραση. Να δουλεύουμε χωρίς Σ.Σ.Ε., με μισθούς πείνας, με απλήρωτες υπερωρίες.
Να μετράμε καθημερινά δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες δια σωληνωμένους από τον κορονοϊό αφού το κράτος αποδεικνύεται και εδώ επιλεκτικά ανίκανο να προστατέψει τον λαό από την πανδημία και αντί έστω και τώρα να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας μας, συνεχίζει να μας κουνάει το δάχτυλο απειλητικά αναγάγοντας τα πάντα στην ατομική ευθύνη.
Δεν ανεχόμαστε να μας ληστεύουν και να μας παίρνουν τα λεφτά μέσα από την τσέπη στα σούπερ μαρκετ και τα βενζινάδικα. Να μας ξαφρίζουν τις τσέπες οι πάροχοι του ηλεκτρικού ρεύματος και οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών.
Δεν κάνουμε έγκλημα γιατί θέλουμε να ζούμε με τις οικογένειες μας σε ένα σπίτι που να είναι ζεστό τον Χειμώνα και δροσερό το Καλοκαίρι. Να έχουμε σύγχρονα και ασφαλή σχολεία για τα παιδιά μας. Νοσοκομεία πλήρως εξοπλισμένα και επανδρωμένα με όλο το αναγκαίο ιατρικό – νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό.
Πριν λίγες μέρες επικυρώσανε στη βουλή τις συμφωνίες της Κυβέρνησης με τους Γάλλους και τους Αμερικάνους. Αυτές οι συμφωνίες, λένε, θα μας στοιχίσουν 13 δις ευρώ για φρεγάτες, αεροπλάνα και άλλα όπλα. Την φετινή χρονιά η συμμετοχή της χώρας μας στην λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ στοίχισε στον λαό πάνω από 6 δις ευρώ.
Για μονάδες εντατικής θεραπείας δεν έχουν. Για προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών στα νοσοκομεία, εκπαιδευτικών στα σχολεία δεν έχουνε. Για σχολικές αίθουσες και καθαρίστριες στα σχολεία δεν έχουνε. Για πυροσβεστικά οχήματα και αντιπλημμυρικά έργα δεν έχουνε.
Που βρήκαν 13 δις για φρεγάτες και αεροπλάνα και για ποιο σκοπό; Που βρίσκουν 300 εκατομμύρια τον χρόνο για στρατιωτικές αποστολές και οπλισμό στο Αφγανιστάν, την Σαουδική Αραβία, το Σάχελ και αλλού;

Συναδέλφισες – οι, δεν υπάρχουν πιά περιθώρια για άλλες αυταπάτες. Η επίθεση σε βάρος μας δεν πρόκειται να σταματήσει αν δεν την σταματήσουμε εμείς. Ξέρουμε και ξέρουν ότι ο καθένας από μόνος του δεν μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση.
Γι αυτό οργανωνόμαστε στα Σωματεία μας, σφυρηλατούμε την ενότητα μας, συντονίζουμε την δράση μας, εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μόνιμοι και συμβασιούχοι, άνεργοι και συνταξιούχοι, όλοι μαζί.
Γι αυτό έχουν φάει τα λσυσακά τους για να βάλουν στο χέρι τα Σωματεία μας, να τα κάνουν υποχείρια του κράτους και της εργοδοσίας.
Δεν θα τους περάσει! Τους το λέμε καθαρά. Δεν θα ξεμπερδέψουν εύκολα μαζί μας.
Οι χώροι δουλειάς θα γίνουν πεδία μάχης και θα διεκδικήσουμε ότι μας ανήκει. Για να μπορούμε πλέον στον 21ο αιώνα να ζήσουμε σαν άνθρωποι. Να δουλεύουμε για να ζούμε και όχι να ζούμε για να δουλεύουμε!
Γι αυτό και δεν παραιτούμαστε από τον αγώνα. Σε έναν τέτοιο αγώνα, ο Νόμος Χατζηδάκη όχι μόνο θα μπλοκαριστεί, αλλά θα τον στείλουμε εκεί που του πρέπει, στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.

Όλοι στην διαδήλωση, όλοι στο συλλαλητήριο στην Πλατεία Δημαρχείου την Πέμπτη 4 Νοέμβρη ώρα 18.00

Η Διοίκηση του ΕΚΘ
Συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου την Πέμπτη στην Ηγουμενίτσα Συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου την Πέμπτη στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 01, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.