Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία η ημερίδα των ιχθυοκαλλιεργητών

Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία η ημερίδα των ιχθυοκαλλιεργητών


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Angelika Pallas στην Ηγουμενίτσα, η υβριδική ημερίδα με τίτλο: «Η Αειφορία στην υδατοκαλλιέργεια: προκλήσεις και ευκαιρίες».

Στηριζόμενη στην προηγμένη έρευνα και τεχνολογία, η υδατοκαλλιέργεια εξελίσσεται σε κλάδο ο οποίος σέβεται το περιβάλλον. Η περιβαλλοντική βιωσιμότητα καθίσταται αναγκαία, ενώ οι καταναλωτές επιθυμούν ολοένα και περισσότερο να εξασφαλίζεται ότι τηρούνται περιβαλλοντικές διατάξεις υψηλών προδιαγραφών κατά την παραγωγή και μεταφορά των προϊόντων υδατοκαλλιέργειας.
Προς την κατεύθυνση αυτή, η ενημέρωση με στόχο την ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών και κοινωνικών επιπτώσεων αποτελεί βασικό «εργαλείο» ανάπτυξης και εξέλιξης.

Στο πλαίσιο αυτό, δεκάδες επαγγελματίες του κλάδου της υδατοκαλλιέργειας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας και συμμετείχαν με φυσική και διαδικτυακή παρουσία στην ημερίδα που υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της Skretting και της εταιρείας Δ. Δούμα Υιοί Ο.Ε..

Ο δραστήριος Σύλλογος επέστρεψε στις ασφαλείς δια ζώσης εκδηλώσεις, μετά από το μεγάλο διάστημα κοινωνικής αποστασιοποίησης που επέβαλε η νόσος Covid – 19.

Όπως ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας κ. Ιωάννης Χεκίμογλου, οι ενημερωτικές εκδηλώσεις και οι ενέργειες του Συλλόγου θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.

Τους συμμετέχοντες καλωσόρισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Skretting Italia S.p.A. κ. Giovanni Serrini.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, διακεκριμένοι ομιλητές μίλησαν, μεταξύ άλλων, για την αειφορική καλλιέργεια και τα βιώσιμα τρόφιμα.


Ειδικότερα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αειφορικής Ανάπτυξης της Skretting International κ. Jorge Diaz πραγματοποίησε ομιλία με τίτλο: «Ο χάρτης αειφορίας της Skretting για το 2025» και στάθηκε στη συνεργασία όλων για μια βιώσιμη ανάπτυξη, η οποία σέβεται τον πλανήτη.

Ο Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Perfect Food Consulting κ. Massimo Marino έδωσε απαντήσεις στο ερώτημα: «Οι καταναλωτές ζητούν βιώσιμα τρόφιμα: τι μπορούμε να κάνουμε;», υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η υδατοκαλλιέργεια είναι το μέλλον στην αγορά τροφίμων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η ομιλία του Καθηγητή του Πανεπιστημίου της Μπολόνια κ. Alessio Bonaldo με θέμα: «Οδεύοντας προς την αειφορική υδατοκαλλιέργεια». Ο Καθηγητής ανέφερε ότι η υδατοκαλλιέργεια έχει τη δυνατότητα να καλλιεργεί τρόφιμα πιο αποτελεσματικά από άλλους κλάδους ζωικής παραγωγής.

«Εκτρέφοντας βιώσιμο ψάρι: CarbonBalance και Feed4Future» ήταν το θέμα της ομιλίας του Διευθυντή Μάρκετινγκ της Skretting Italia S.p.A. κ. Umberto Luzzana, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα μείωση
του αποτυπώματος άνθρακα στην αγορά ψαριού.
Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία η ημερίδα των ιχθυοκαλλιεργητών Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία η ημερίδα των ιχθυοκαλλιεργητών Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 21, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.