Παρατείνεται η προθεσμία για την αξιοποίηση του Λιμένα Ηγουμενίτσας

Παρατείνεται η προθεσμία για την αξιοποίηση του Λιμένα Ηγουμενίτσας


Προς τουλάχιστον 90 ημερών παράταση οδεύει η διαδικασία κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, που έχει προσδιοριστεί για την 29η Νοεμβρίου, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες.
Η παράταση θεωρείται βέβαιη αφού δεν έχει δοθεί μέχρι στιγμής στους εφτά αρχικά επιλεγέντες επενδυτές η απαιτούμενη πρόσβαση στην εικονική αίθουσα τεκμηρίωσης (Virtual Data Room-VDR), όπου αναρτώνται εμπιστευτικά στοιχεία και λοιπές πληροφορίες σχετικά με τον Οργανισμό Λιμένος, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις δεσμευτικές τους προσφορές.
Την ίδια στιγμή φαίνεται πως επενδυτικά σχήματα έχουν ζητήσει την παράταση καθώς αναμένουν να ολοκληρωθεί και να καταλήξει ο διαγωνισμός που αφορά στον λιμένα της Αλεξανδρούπολης.

Υπενθυμίζεται ότι τα εφτά προεπιλεγέντα επενδυτικά σχήματα είναι τα εξής (με αλφαβητική σειρά):
1) ATTICA A.E. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ
2) PORTEK INTERNATIONAL PRIVATE LTD
3) QUINTANA INFRASTRUCTURE & DEVELOPMENT
4) ΑΙΓΑΙΟΝ ΟΙΛ ΑΕ
5) ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ARCHIRODON GROUP N.V.- ANEK & ΟΜΙΛΟΣ TRIDENT HELLAS
6) ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ GRIMALDI EUROMED – MΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Α.Ν.Ε.
7) ΟΛΘ ΑΕ
Εξ αυτών οι QUINTANA INFRASTRUCTURE & DEVELOPMENT και ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΕ, έχουν προεπιλεγεί για να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές και για τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης.

Εν τω μεταξύ, εκκρεμεί και το θέμα της απόδοσης των χερσαίων ζωνών του λιμένα που δε χρησιμοποιούνται για λιμενικές δραστηριότητες, στους οικείους Δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, οι οποίοι είχαν προχωρήσει και σε σχετικές κινητοποιήσεις στην αρχή του καλοκαιριού.
Η διαδικασία, έφτασε μέχρι την γνωμοδότηση της Κυβερνητικής Επιτροπής Αξιοποίησης των Περιφερειακών Λιμένων, η οποία αφού υπεγράφη από τους Υπουργούς Ναυτιλίας και Οικονομικών, Ι. Πλακιωτάκη και Χρ. Σταϊκούρα, αναμένει την έγκριση και την σχετική τροποποίηση του master plan του Λιμανιού από το ΤΑΙΠΕΔ, στην περιουσία του οποίου συμπεριλαμβάνεται το 100% των μετοχών του Λιμένα Ηγουμενίτσας.

Υπενθυμίζεται ότι στον ΟΛΗΓ Α.Ε. έχει παραχωρηθεί από το ελληνικό δημόσιο το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης και λειτουργίας των γηπέδων, κτιρίων και εγκαταστάσεων της χερσαίας λιμενικής ζώνης του λιμένος Ηγουμενίτσας, του αλιευτικού καταφυγίου Σαγιάδας, του αλιευτικού καταφυγίου Πλαταριάς και του καταφυγίου σκαφών αναψυχής Συβότων.
Παρατείνεται η προθεσμία για την αξιοποίηση του Λιμένα Ηγουμενίτσας Παρατείνεται η προθεσμία για την αξιοποίηση του Λιμένα Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 14, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.