Μ. Κάτσης στο Kontra24: Όλα στο φως και οι Υπουργοί στο σκοτάδι δεν γίνεται - Ο κ. Μητσοτάκης φοβάται την εξεταστική

Μ. Κάτσης στο Kontra24: Όλα στο φως και οι Υπουργοί στο σκοτάδι δεν γίνεται - Ο κ. Μητσοτάκης φοβάται την εξεταστική


Συνέντευξη στο τηλεοπτικό σταθμό «KONTRA» στην εκπομπή της Αναστασίας Γιάμαλη, παραχώρησε ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής του νομού Θεσπρωτίας, Μάριος Κάτσης.

Τη συζήτηση μονοπώλησε διαδικασία της εξεταστικής επιτροπής που διεξάγεται στη Βουλή για την χειραγώγηση της κοινής γνώμης με δημόσιο χρήμα (λίστα Πέτσα, Entrerprise Greece, Opinion Poll) αλλά και η εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη της πανδημίας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τοποθετήθηκε για την άρνηση της ΝΔ να προσκληθούν πολιτικά πρόσωπα ως μάρτυρες στην εξεταστική λέγοντας
«Ο κ. Μητσοτάκης επειδή φοβάται, καλύπτει τους Υπουργούς του δίνοντας εντολή στους βουλευτές της ΝΔ στην επιτροπή να μην τους καλέσουν ως μάρτυρες. Θα γίνει εξεταστική για την λίστα Πέτσα και ο Πέτσας δεν θα έρθει» ανέφερε και συμπλήρωσε ότι «πρόκειται για ευτελισμό του κοινοβουλίου και καταστρατήγηση του αναθεωρημένου Συντάγματος που δίνει την δυνατότητα στην αντιπολίτευση να ελέγχει την κυβέρνηση. Εδώ η ΝΔ αρνήθηκε και το διακομματικό προεδρείο της εξεταστικής και τη λίστα μαρτύρων που πρότεινε η αντιπολίτευση. Δηλαδή μας λέει ότι ο ελεγχόμενος θα υποδείξει στους ελεγκτές πως θα τον ελέγξουν. Αυτά τα πράγματα είναι ανήκουστα και μαρτυρούν φόβο και ενοχή»

Εν συνεχεία άσκησε έντονη κριτική στην ΝΔ που ισχυρίζεται ως υπερασπιστική γραμμή ότι αναθέτουσες αρχές είναι οι εταιρίες media shop που μοίρασαν τα χρήματα για τις καμπάνιες του covid και του εμβολιασμού και όχι οι Υπουργοί.

«Oι εταιρίες media shop δεν μοίρασαν δικά τους λεφτά, αλλά δημόσιο χρήμα του ελληνικού λαού χωρίς κριτήρια, που τους έδωσαν με απευθείας ανάθεση οι Υπογράφοντες κ. Πέτσας, κ. Σκυλακάκης, κ. Κικίλιας και ο Πρωθυπουργικός ανηψιός κ. Δημητριάδης. Αυτοί θα έπρεπε να έρθουν να απολογηθούν και όχι να κρύβονται πίσω από την πλειοψηφία. Όλα στο φώς και οι Υπουργοί στο σκοτάδι δεν γίνεται» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την πανδημία ο Μ. Κάτσης ανέφερε ότι έχουμε εκατόμβη νεκρών με ευθύνη της κυβέρνησης που έχει πετάξει λευκή πετσέτα στην διαχείριση της πανδημίας. «Η κυβέρνηση μαζεύει ψήφους κλείνοντας το μάτι σε εκλογικά ακροατήρια ενώ ταυτόχρονα δεν κάνει τίποτα για την αποσυμφόρηση των τάξεων, των μέσων μεταφοράς και της επίταξης των ιδιωτικών κλινικών».

Για το ζήτημα του εμβολιασμού ανέφερε ότι «οι μόνοι που μπορούν να πείσουν όσους φοβούνται να κάνουν το εμβόλιο που είναι όπλο είναι οι οικογενειακοί γιατροί της πρωτοβάθμιας περίθαλψης αλλά η κυβέρνηση από νεοφιλελεύθερη εμμονή δεν έχει ενισχύσει το ΕΣΥ.

Ολόκληρη η συνέντευξη:

Μ. Κάτσης στο Kontra24: Όλα στο φως και οι Υπουργοί στο σκοτάδι δεν γίνεται - Ο κ. Μητσοτάκης φοβάται την εξεταστική Μ. Κάτσης στο Kontra24: Όλα στο φως και οι Υπουργοί στο σκοτάδι δεν γίνεται - Ο κ. Μητσοτάκης φοβάται την εξεταστική Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 25, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.