Δήμος Ηγουμενίτσας: Εκ νέου δυνατότητα υποβολής δηλώσεων για αδήλωτα τετραγωνικά online

Δήμος Ηγουμενίτσας: Εκ νέου δυνατότητα υποβολής δηλώσεων για αδήλωτα τετραγωνικά online



Σύμφωνα με το άρθρο 66 του Νόμου 4830/2021 (ΦΕΚ 169 – 18/09/2021) δίνεται εκ νέου η δυνατότητα υποβολής δηλώσεων στοιχείων για τον καθορισμό επιφάνειας ή και της χρήσης ακινήτων.

Οι υπόχρεοι σε δήλωση για τον καθορισμό της επιφάνειας ή και της χρήσης ακινήτου, προκειμένου να υπολογισθούν επ’ αυτού φόροι τέλη και εισφορές προς τους Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού, που μέχρι σήμερα δεν έχουν υποβάλει ή έχουν υποβάλει ανακριβή δήλωση, υποβάλλουν δήλωση με τα ορθά στοιχεία, το αργότερο μέχρι τις 31.12.2021.

Οι υποβάλλοντες τη δήλωση, υποχρεούνται να καταβάλουν τα τέλη που αντιστοιχούν στα ορθά τετραγωνικά μέτρα, υπολογιζόμενα από 1-1-2020, μέχρι την ημερομηνία της δήλωσης, με πρόστιμο είκοσι τοις εκατό (20%) επί του ποσού που προκύπτει από τη διαφορά των τετραγωνικών μέτρων αυτού του διαστήματος.


Έως και τις 31/12/2021 θα είναι διαθέσιμη ξανά η ηλεκτρονική «ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΗΛΩΣΗΣ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ Τ.Μ. ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΟΤΑ» στη διεύθυνση https://tetragonika.govapp.gr/ και θα δέχεται ηλεκτρονικά δηλώσεις.

Επισημαίνεται ότι το Υπουργείο Εσωτερικών θα αποστείλει στους Δήμους τα στοιχεία των Δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9), προκειμένου να διενεργηθούν διασταυρώσεις, έλεγχοι και διορθώσεις. Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης δεν διορθώσει τα στοιχεία του ακινήτου του, αξιοποιώντας την προαναφερθείσα ευεργετική διάταξη του ν. 4830/2021 μέχρι την 31η.12.2021, και από τον έλεγχο προκύψει απόκλιση μεταξύ των στοιχείων, και, συγκεκριμένα, σε περίπτωση που έχει δηλωθεί στον Δήμο για τον υπολογισμό των δημοτικών τελών & φόρου μικρότερο εμβαδόν από αυτό που είναι δηλωμένο στο έντυπο Ε9, η αυτεπάγγελτη διόρθωση που θα διενεργήσει η Υπηρεσία θα συνοδεύεται από αναδρομικές χρεώσεις και συμπληρωματικά μεγαλύτερα πρόστιμα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ισχύουσας νομοθεσίας.
Δήμος Ηγουμενίτσας: Εκ νέου δυνατότητα υποβολής δηλώσεων για αδήλωτα τετραγωνικά online Δήμος Ηγουμενίτσας: Εκ νέου δυνατότητα υποβολής δηλώσεων για αδήλωτα τετραγωνικά online Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 10, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.