Τους πήρε 2 μήνες να αποφασίσουν που θα κάνουν την ανάθεση

Τους πήρε 2 μήνες να αποφασίσουν που θα κάνουν την ανάθεση


Ήταν 15 Οκτωβρίου 2021, όταν μετά από μία κακοκαιρία, ημιβυθίστηκε στο λιμανάκι της Ηγουμενίτσας εγκαταλελειμμένο ψαροκάικο. (Δείτε ΕΔΩ)

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας, έστω και με καθυστέρηση, τοποθέτησε πέριξ του σκάφους, πλωτό φράγμα ενώ τοποθετήθηκαν και ειδικές πετσέτες συλλογής των καυσίμων, ως ένα πρώτο μέσω αντιμετώπιση τυχόν διαρροής καυσίμων και πετρελαιοειδών.

15 μέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 30 Οκτωβρίου, επισημάναμε με νέο άρθρο μας, την αδιαφορία (;) του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, αφού το ημιβυθισμένο σκάφος παρέμενε στο σημείο, όπως και το πλωτό φράγμα και οι απορροφητικές πετσέτες. (Δείτε ΕΔΩ)

Για να φτάσουμε επιτέλους στις 18 Δεκεμβρίου, δύο ολόκληρους μήνες μετά, οπότε και απομακρύνθηκε το βυθισμένο σκάφος.

Αξίζει να σημειώσουμε, πως με την 187/2021 απόφαση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας στις 10 Ιουνίου 2021 εγκρίθηκε ο ανάδοχος διαγωνισμού για την υπηρεσία «Υποβρύχιες και άλλες εργασίες στις Λιμενικές εγκαταστάσεις Ηγουμενίτσας, Πλαταριάς, Συβότων, και Σαγιάδας και στους θαλάσσιους χώρους δικαιοδοσίας Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε.». (Δείτε ΕΔΩ)

Οπότε μας προκαλεί εντύπωση, το ότι η διοίκηση της ΟΛΗΓ, παρότι έχει σύμβαση με καταδυτικό συνεργείο (με κόστος 1.703,15€ το μήνα), για την απομάκρυνση του συγκεκριμένου καϊκιού, προχώρησε σε απευθείας ανάθεση σε άλλο καταδυτικό συνεργείο, έναντι του ποσού των 1.971,60€ με το ΦΠΑ. (Δείτε ΕΔΩ)

Και πριν βιαστείτε να απαντήσετε, γνωρίζουμε πως ο ιδιοκτήτης του σκάφους έχει φύγει από τη ζωή.
Αυτό δεν δικαιολογεί όμως τους 2 μήνες καθυστέρησης.

Εάν δεν γνωρίζετε τον τρόπο, πάρτε ένα παρόμοιο και πρόσφατο παράδειγμα από το λιμανάκι της Πάτρας και πως το χειρίστηκε ο "αναχρονιστής" και κουμουνιστής Δήμαρχος κ. Πελετίδης, σε αντίθεση με εσάς τους "φιλελεύθερους" διορισμένους δεξιούς.

Υ.Γ.  Υπήρχε κόστος για την ΟΛΗΓ προς την εταιρεία απορρύπανσης για όσες ημέρες το σκάφος ήταν βυθισμένο και εάν, πόσο κόστισε;

Τους πήρε 2 μήνες να αποφασίσουν που θα κάνουν την ανάθεση Τους πήρε 2 μήνες να αποφασίσουν που θα κάνουν την ανάθεση Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 22, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.